WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Δουλεύω για να ζώ ή ζώ για να δουλεύω;


Δουλεύω για να ζώ ή ζώ για να δουλεύω;

 
       Η απάνθρωπη και βάναυση φορολογική πολιτική αποικιοκρατικού χαρακτήρα που ασκείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις των καλοπληρωμένων κομματικών μηχανισμών, που ανέλαβαν την διοίκηση της πατρίδας μας, ψήφιζαν νόμους και εξακολουθούν να ψηφίζουν, οι οποίοι εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων πολυεθνικών. 
Πολυεθνικές που έχουν παρεισφρήσει στην χώρα  μας, δημιούργησαν στον Έλληνα εργαζόμενο  τεράστιες βιοποριστικές ανάγκες  που τον  εξαναγκάζουν να εργάζεται περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο, χωρίς μάλιστα να ανταμείβεται ανάλογα.
Η απουσία ασφάλισης ή η ελλιπής ασφάλιση, η μείωση του  μισθού, του δημιουργούν έντονη ανασφάλεια και σκέψεις  εάν θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του. Προκαλούν στον Έλληνα εργαζόμενο μια έντονα αρνητική διάθεση και μια διαρκώς αυξανόμενη απογοήτευση.

       Αποτέλεσμα αυτής της αρνητικής συνέπειας στην ψυχολογία του εργαζόμενου είναι το γεγονός ότι
η εργασία πλέον παύει να γίνεται αντιληπτή ως πηγή ευχαρίστησης και ως δικαίωμα.  
Εκλαμβάνεται ως προνόμιο, για χάρη του οποίου το άτομο εξαναγκάζεται με τον φόβο ή και τον εκβιασμό πολλές φορές της απόλυσης, να δεχτεί ποικίλες παραβιάσεις των  εργασιακών του δικαιωμάτων. 
Κατά συνέπεια παρατηρείται ενίσχυση του αρνητικού ανταγωνιστικού πνεύματος. Κάθε εργαζόμενος παλεύει να διατηρήσει με κάθε κόστος τη θέση του είτε δεχόμενος την υποτίμησή του από την εκάστοτε εργοδοσία είτε ακόμη υπονομεύοντας τους συναδέλφους του, προκειμένου να μην είναι εκείνος που θα απολυθεί.

        Αυτό το φαινόμενο και όχι μόνο τείνει να αυξηθεί μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ν.4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση το οποίο  εκμεταλλεύεται στην ουσία αυτό το καθεστώς ελαστικότητας στην αγορά εργασίας. 
Με βάση τα όσα έχουν προαναγγελθεί βρισκόμαστε εν όψη της καθιέρωσης εργασιακού μνημονίου.

 Η μεθοδευμένη διαχρονικά σκλαβοποίηση του Έλληνα εργαζόμενου και η απώλεια των εργασιακών δικαίων και δικαιωμάτων  που την έχουν ντύσει με το πέπλο των νόμων ,θα σταματήσει  μόνο, όταν ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης επιλέξει να αναλάβει ενεργό δράση στην διοίκηση της πατρίδας μας.
Είναι γνωστή πλέον η επιλογή που έχουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες και η δυνατότητα που μας δίνεται  μέσω του μοναδικού ανθρωποκεντρικού οργανισμού «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» να κάνουμε πράξη ακριβώς  αυτό.
Να μετέχουμε ενεργά στην  λήψη των αποφάσεων που αφορούν την ίδια μας την ζωή. 
Να αναλάβουμε την διοίκηση της χώρας ,επιλέγοντας ανάμεσα μας τους αξιότερους  .
Θα πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του εγώ και να πάμε στο εμείς.
Κυρίως όμως από την εντύπωση που μας χάραξαν στο υποσυνείδητο πως δεν είμαστε ικανοί και δεν πρέπει να συμμετέχουμε ή ακόμη χειρότερα, <<κάνε την δουλειά σου, την ζωή σου και θα αναλάβουμε εμείς την διοίκηση, μην αγχώνεσαι >> . 

Ποιος  εργάζεται και φορολογείται από παντού και πάντα, για να έχει η εκάστοτε  κυβέρνηση τους πόρους ώστε να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά της;  (Άσχετα από το τι γίνεται στην πραγματικότητα). 
Ποιος  φροντίζει, ανατρέφει και προσφέρει στα παιδιά σου πέρα από εσένα;..                                       Το σπίτι σου, την επιχείρησή σου τα διοικείς εσύ, δεν έχεις βάλει κάποιον άλλο να το κάνει για σένα.
Την πατρίδα σου γιατί την αφήνεις σε ξένα χέρια; 

Δοκιμάσαμε  και δοκιμαστήκαν τόσα χρόνια, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα επανειλημμένα με κατάληξη την σημερινή κατάσταση που όλοι βιώνουμε.
Η λογική λέει πως όταν κάνεις κάτι και το αποτέλεσμα δεν σου αρέσει, δεν προσπαθείς ξανά και ξανά κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα και να περιμένεις να αλλάξει το αποτέλεσμα.

        Είναι ώρα λοιπόν να αλλάξουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια επαναλαμβανόμενα.
Έχουμε ανάγκη ένα υγειές και δίκαιο περιβάλλον όπου κάθε Άνθρωπος θα νιώθει πραγματική ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα του βίου του, όπως  υποστηρίζει και ο πολιτικός φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,   η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει για δωρεάν παροχές υγείας, δωρεάν παιδεία και ιδιαίτερα στον τομέα της Εργασίας όπου πρωτίστως θα είναι υποχρέωση  της πολιτείας να παρέχει εργασία και ασφάλιση σε όλους τους πολίτες είτε βρίσκονται σε ηλικία εργασίας είτε σε ηλικία σύνταξης.

Συντάκτης: Μελιτζάνης Χρήστος 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΘΗΒΑΙΩΝ

ΤΗΛ. 2262400725

ΚΙΝ. 6909463007

ΚΙΝ. 6944518688

& email: esythivaion@gmail.com


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ