WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Κατώτατος μισθός: 3 το λάδι 3 το ξύδι

 

«Όπως έγινε και πέρυσι, θα βρεθεί μία ισορροπημένη λύση που θα οδηγήσει σε σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα συνδυάζει δύο παραμέτρους: αφενός μεν την πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά και, ιδιαίτερα, οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό από την αύξηση του πληθωρισμού, λόγω της διεθνούς κρίσης, αφετέρου δε την ανταγωνιστικότητα και τις αντοχές των επιχειρήσεων, οι οποίες, επίσης, υφίστανται τη διεθνή κρίση» διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Τι μου κάνεις και με ψήνεις, μια χαρά τα καταφέρνεις
κι όσα έχω μεσ’ στη τσέπη, μέχρι φράγκο μου τα παίρνεις.

Τρεις το λάδι τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο,
έχεις κάνει του χεριού σου ένα ντερβισόπαιδο.»

Αυτά τραγουδούσε πριν 60 χρόνια ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και σήμερα 2023 έχουμε «προοδεύσει» τόσο πολύ που μετά βίας επιβιώνουμε!

Αλήθεια, πότε άλλαξε όνομα ο Βασικός μισθός και μας τον είπαν Κατώτατο; Ο Κατώτατος λοιπόν! Ο τελευταίος των τελευταίων, ο κάτω-κάτω στον πάτο, που πιο κάτω δεν έχει! Ιδίως για τους νέους, πάνω στην ακμή και το άνθισμά τους, με όνειρα και στόχους, πάνε στον Κατώτατο! (Έχουν τεράστια δύναμη οι λέξεις, ας τις παρατηρούμε προσεκτικά) Αυτοί στα πάνω-πάνω κλιμάκια που έχουν ξεχάσει ότι είναι μόνο διαχειριστές ορίζουν και αποφασίζουν πώς θα ζουν οι Κάτω-Κάτω, δηλαδή όλοι εμείς! 

 

Οι 300 κυβερνώντες στα πάνω-πάνω με τους υψηλότατους μισθούς που πληρώνουν με αίμα και ιδρώτα οι κάτω-κάτω, θα κάνουν εισηγήσεις, διαβουλεύσεις και συνέδρια για να καταλήξουν πόσο πρέπει να πεινάνε οι κατώτατοι. Για την απόφαση της αύξησης θα συμμετέχουν οι κοινωνικοί εταίροι, δηλαδή ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ (και οι ΑΛΚΚΧ, οι Άρμεγε Λαγούς Και Κούρευε Χελώνες) η Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ και μια (κάποια) επιστημονική επιτροπή. Το ΚΕΠΕ τι είναι;; Είναι το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Πάλι σε έρευνες πέσαμε;; Τώρα δέσαμε! Και όλοι αυτοί οι φωστήρες μαζί, οι εγκέφαλοι υψηλής λειτουργίας θα συναποφασίσουν ότι μια σημαντική αύξηση είναι περίπου 7– 8% αν κρίνουμε απ’ την αστρονομική αύξηση των συνταξιούχων στο 7,7% την στιγμή που το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί 150,  200 και 250%!! Τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ηλεκτρικό, ενοίκια έχουν εκτοξευτεί στο διάστημα! Οι 300 κυβερνώντες στα πάνω-πάνω είναι εκτός πραγματικότητας;; Δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει;; Αφού εκείνοι μας σύστησαν όλα τα Pass! Power-pass, market-pass, fuel-pass και δεν συμμαζεύεται! Μόνο το thimarakia-pass ακόμα δεν μας έχουν ανακοινώσει! Συζητάμε για αύξηση πείνας, αλλά πιθανόν… φροντίζουν την δίαιτά μας:

Άδωνις Γεωργιάδης:
«Τι να τα κάνετε τα λεφτά, 300 κιλά θέλετε να γίνετε;»
 


Και αυτήν την πενιχρή αύξηση βεβαίως θα την επωμιστούν οι εργοδότες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κι εκείνοι με την σειρά τους μετά βίας επιβιώνουν με τόσο υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές χωρίς καμία ανταποδοτικότητα ούτε για εργοδότες ούτε για εργαζόμενους! Ο υπουργός δήλωσε πως ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις, αλλά δεν τις απαλλάσσει απ’ τις εισφορές που τις κάνουν μη λειτουργικές για να μην μειωθούν τα έσοδα του κράτους! Ε, βέβαια! Πως θα βγαίνουν οι μισθοί τους!; Είναι πολύ εύκολο οι 300 κυβερνώντες να αποφασίζουν και να ορίζουν πόσο θα πεινάνε οι πολίτες με μισθούς βουλευτών και υπουργών πολλών χιλιάδων ευρώ, συν όλα τα έξοδά τους πληρωμένα απ’ τους πολίτες! Το ετήσιο εισόδημα του μέσου εργαζόμενου είναι το μηνιάτικο του βουλευτή. Τόσο ακραίες διαφορές ίσως και παραπάνω! Οι μεν κολυμπάνε σε χιλιάδες ευρώ και στραγγαλίζουν οικονομικά τους δε. Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν έναν καθημερινό-Ολοήμερο αγώνα επιβίωσης σε τόσο αντίξοες συνθήκες μην μπορώντας ούτε να σηκώσουν κεφάλι να δουν ποιοι και πως τα ρυθμίζουν όλα αυτά;;

Γαλέρα μοιάζει όλο αυτό… Οι σύγχρονοι σκλάβοι εργαζόμενοι στα κουπιά και οι πειρατές-κυβερνώντες με τα μαστίγια. Συζητούσαν δύο πειρατές στο ανέκδοτο:
-«Μήπως να κάνουμε αύξηση στους σκλάβους»; ρωτά ο ένας
-«Όχι, να τους κάνουμε μείωση»! απαντά ο άλλος
-«Μείωση; Αύξηση θέλεις να πεις»!
-«Μείωση! Μείωση μαστιγώματος»

Οι 300 κυβερνώντες μέσα στην ασθένεια της έπαρσής τους, δεν έχουν ιδέα πως επιβιώνουν οι πολίτες αλλά ούτε και τους ενδιαφέρει! Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που πολίτες αυτοκτονούν και εκείνοι παραδέχονται ότι είναι φαινόμενο της κρίσης! Αυτή η ασυδοσία και το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι η ώρα να κοιταχτούν  οι πολίτες μεταξύ τους και ν’ αναλάβουν δράση για την ίδια τους την ζωή!

Ο υπουργός Χατζηδάκης χρησιμοποίησε την λέξη ΔΙΚΑΙΟ. Έχουμε συλλογικά απομακρυνθεί τόσο πολύ από το δίκαιο που έχουμε ξεχάσει εντελώς πως πρέπει να είναι μια Πολιτεία Δικαίου. Έχουμε συνηθίσει και γίναμε ένα με την αδικία, τα παράλογα,  τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα! Φτάσαμε να το θεωρούμε φυσιολογικό, αναγκαίο κακό, ότι έτσι είναι και δεν αλλάζει…

Όχι! Μια Πολιτεία Δικαίου οφείλει να φροντίζει τους πολίτες της μέσω των διαχειριστών που οι ίδιοι οι πολίτες όρισαν να είναι εκεί. Και να διαχειρίζονται τα χρήματα που παράγουν οι πολίτες με δικαιοσύνη, προς όφελος και στόχο την ευημερία του συνόλου! Τότε η Εργασία θα είναι αληθινή Χαρά και Δημιουργία,  όχι βασανιστικά κάτεργα! 

Γίνεται; Βεβαίως και Γίνεται!

Τα πάντα ΓΙΝΟΝΤΑΙ όταν πολλοί άνθρωποι μαζί το θελήσουν και αποφασίσουν να το πράξουν!

Και θα γίνει πραγματικότητα επειδή είναι το ΔΙΚΑΙΟ! Όλες οι δημιουργικές Δυνάμεις που έχουν μέσα τους θα γιγαντωθούν και δεν υπάρχει κάτι να τους εμποδίσει, ακριβώς επειδή είναι το ΔΙΚΑΙΟ για ΟΛΟΥΣ!





ΣΥΝΤΑΞΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΔΕΡΗ
 
 

 


 

 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ