WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Σήριαλ ........κατάντησε

 

Μέσα στην χαοτική και ανεξέλεγκτη οικονομία που βιώνουμε σήμερα, η κυβέρνηση  εφαρμόζει νόμους δήθεν για την προστασία ημών των Ελλήνων καταναλωτών, ανοίγοντας την πόρτα διάπλατα στην κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών βιομηχανιών και ομίλων  SUPER MARKET  κατακρεουργώντας έτσι ως λύκοι τον μισθό όλων μας.  

  Έτσι λοιπόν το πολυδιαφημισμένο από τα ΜΜΕ «καλάθι του νοικοκυριού» μπορεί να θεσπίστηκε για να φρενάρει την άνοδο των τιμών σε κάποια προϊόντα έτσι όπως το παρουσίασαν,  αυτές όμως εξακολουθούν να  αυξάνονται την ώρα που οι συσκευασίες και οι ποσότητες μικραίνουν. 
Επομένως το προϊόν έχει ανατιμηθεί, αλλά με έναν έμμεσο τρόπο ώστε να περνά απαρατήρητο από πολλούς.
 Στο «κόλπο» που φαίνεται ότι έχουν εφαρμόσει αρκετές μεγάλες εταιρείες εμείς οι Έλληνες πολίτες είμαστε το θύμα που  βρισκόμαστε παραδομένοι  στο έλεος της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, ενώ οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από το μέτρο του «καλαθιού» είναι κάποιες βιομηχανίες, άλλα και οι όμιλοι των σούπερ μάρκετ  που κερδίζουν τεράστια έσοδα, ιδιαίτερα από την πώληση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και παράλληλα βρίσκονται στο απυρόβλητο από την κυβέρνηση η οποία ποιεί την νήσσα χωρίς να λαμβάνει δραστικά μέτρα εκ του  θεσμικού της ρόλου.
 Αντίθετα σε χώρες της Ευρωζώνης λαμβάνονται μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως για παράδειγμα  στην Ισπανία   «ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 4% στο 0% για όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης». 
 Ενώ στην χώρα μας η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), ως αντίδραση στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων, και την μείωση των ποσοτήτων στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων ζητά από τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα .Στην ουσία οι πολίτες-καταναλωτές προσπαθούν να προστατευθούν από την ίδια την κυβέρνησή τους και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η σημερινή κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία προερχόμενη από το καλοπληρωμένο κομματικό καθεστώς έως σήμερα δεν εξυπηρετούσε σε καμία περίπτωση το δημόσιο συμφέρον παρά μόνο τα οικονομικά συμφέροντα μεγάλων ξένων ιδιωτικών εταιριών.

Σε μία οργανωμένη πολιτεία  δεν θα χρειαζόταν μία πραγματική κυβέρνηση να σκεφτεί για το πώς θα  αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση, γιατί απλά θα ήτανε οργανωμένη εκ των προτέρων διότι θα είχε έτοιμα όλα τα απαραίτητα οικονομικά εργαλεία εξασφαλισμένα, χωρίς να έχει την ανάγκη να δανειστεί ούτε ένα ευρώ από ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα το οποίο πουλάει το χρήμα εφ' όσων θα είχε ιδρύσει ένα αμιγώς κρατικό τραπεζικό μηχανισμό και μέσα από τον θεσμικό της ρόλο μια πραγματική κυβέρνηση θα μπορούσε να κατεβάσει τα κεφάλαια υπέρ των πολιτών με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας χωρίς ο πολίτης να εξαρτάται από επιδόματα η καινοφανείς φαιδρούς νόμους για την επιβίωση του. 

Σε μία οργανωμένη πολιτεία μια πραγματική κυβέρνηση θα δημιουργούσε όλες τις συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρεπής διαβίωσης των πολιτών και θα λειτουργούσε με γνώμονα τον άνθρωπο εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο το κοινό συμφέρον των πολιτών μέσα από ένα δίκαιο αξιακό πλαίσιο νόμων.  

Σε μία οργανωμένη πολιτεία δεν θα υπήρχε ανεργία ούτε φτώχεια και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας θα ήταν βασικό μέλημα της. 

Σε μια οργανωμένη πολιτεία ο πολίτης θα ήταν πρωταγωνιστής, στην λήψη αποφάσεων και νόμων που αφορούν την ίδια του την ζωή.

Είναι η ώρα λοιπόν που πρέπει να ανεβούμε στο μοναδικό όχημα απελευθέρωσης και να φτιάξουμε την πολιτεία που μας αξίζει. Έτσι η πολιτεία αυτή θα δημιουργήσει με την σειρά της, πολλούς περισσότερους ενεργούς πολίτες για να διασφαλίσουν την ευημερία για πάντα. 

Όλα είναι έτοιμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργή συμμετοχή σου σε κάτι που θα επαναφέρει το συλλογικό συμφέρον και θα προασπίζει τα δίκαια και τα δικά μας.

Ε.ΣΥ. θα επιλέξεις πως θες να ζήσεις 

Ε.ΣΥ. θα βάλεις τα θεμέλια για το μέλλον των παιδιών σου.


Σύνταξη: Χρήστος Μελιτζάνης 


 


 









Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ