Πολλές αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εκλεκτό της κυβέρνησης των «αρίστων» Γρηγόρη Δημητριάδη που έχει καταντήσει τσιφλίκι του το Υπερταμείο στο οποίο είναι Διευθ. Σύμβουλος. Να θυμήσουμε εδώ ότι το Υπερταμείο είναι εταιρεία συμμετοχών με αποκλειστικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία συστάθηκε με τον νόμο 4389/2016 και σκοπός της είναι η διαχείριση του χαρτοφυλακίου του Ελληνικού δημοσίου, η αξιοποίησή του και η εύρυθμη λειτουργία των νομικών προσώπων που ανήκουν σε αυτό. Όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, ο κ. Δημητριάδης μοιράζει αμοιβές χιλιάδων ευρώ, κάνοντας προσλήψεις και «παίζοντας» με τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών. Στα πλαίσια διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για την εκποίηση της πλειοψηφίας των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο κ. Δημητριάδης διορίζει σύμβουλο με μισθό 150.000 ευρώ που θα αναλάβει να τρέξει την πώληση του 55% του Αερολιμένα Αθηνών χωρίς όμως στην ουσία να κάνει τίποτα αφού τη δουλειά του συμβούλου θα την κάνει ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης προικοδοτώντας φυσικά τους Καναδούς μετόχους του «Βενιζέλος» με το 10% από το 55% που βγαίνει προς πώληση. Γιατί λοιπόν να γίνεται διαγωνισμός και ποιός άλλος θα ενδιαφερθεί να συμμετέχει όταν θα ξέρει εκ των προτέρων ότι όλα είναι τακτοποιημένα και συμφωνημένα μεταξύ του εκλεκτού των «αρίστων» Δημητριάδη και των εταιρειών AviAlliance και AviAlliance Capital;
 

Όπως βλέπουμε, διάφορες διοικήσεις ανεβοκατεβαίνουν στους Οργανισμούς που υπάγονται στο Υπερταμείο χωρίς ουσιαστικό έργο ενώ εν τω μεταξύ  δίνονται παχυλότατοι μισθοί χιλιάδων ευρώ στους ημετέρους. «Χρυσές δουλειές» αποδείχτηκαν για τις κυβερνήσεις μας τα αεροδρόμια της χώρας με την αρχή να γίνεται από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece έναντι 1,23 δις, ενώ ακολούθησαν το τίμημα της ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας ύψους 1,12 δις και η οικονομική προσφορά 480 εκατ. για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Με κίνητρο τα ετήσια έσοδα/μερίσματα που καρπώνεται το ελληνικό δημόσιο ανάλογα με τις επιδόσεις της επιβατικής κίνησης πρόκειται τώρα να προβεί και στην παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας αλλά και στην είσοδο του Αεροδρομίου της Αθήνας στο Χρηματιστήριο, μέσω της διάθεσης του 30% και μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια παραχωρήσεων των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων.

Ας εστιάσουμε όμως στο ξεπούλημα του πλειοψηφικού πακέτου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που απασχολεί την τρέχουσα επικαιρότητα για να διαπιστώσουμε άλλη μια φορά την άθλια εκμετάλλευσή μας από αυτούς που μας διοικούν εκτελώντας εντολές των αφεντικών τους εις βάρος μας. Με τα έξυπνα τρυκ των συμβάσεων παραχωρήσεων και με αρωγούς τύπου Δημητριάδη έχει δρομολογηθεί να περάσει ο έλεγχος της πλειοψηφίας των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του νέου 10μελούς διοικητικού συμβουλίου στους Γερμανοκαναδούς ιδιώτες μετόχους εφόσον θα έχουν 5 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ενώ το Ελληνικό Δημόσιο και το Υπερταμείο θα έχουν αντίστοιχα από δύο. Με τους Γερμανοκαναδούς ιδιώτες μετόχους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να έχουν πάρει τον έλεγχο της πλειοψηφίας θα απαιτηθεί και αλλαγή του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης όπως αξιολογήθηκε νομικά και αυτό θα οδηγήσει στην τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα των Σπάτων η οποία θα γίνει είτε μέσω τροπολογίας στη Βουλή είτε μέσω Προεδρικού Διατάγματος. Με δεδομένο ότι και οι δύο προηγούμενες συμβάσεις παραχώρησης του 1995 αλλά και η τροποποιημένη του 2019 κυρώθηκαν αμφότερες μέσω νόμου στη Βουλή αντιλαμβανόμαστε ότι και αυτή θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών θα παρακολουθήσουμε άλλη μια θεατρινίστικη παράσταση ανάμεσα στα κόμματα με εκτοξεύσεις φραστικών επιδείξεων και κορώνες χωρίς νόημα ως συνήθως που όμως θα καταλήξουν στην αποδοχή της όποιας τροπολογίας για το ξεπούλημα περιουσίας των πολιτών. Το Ελληνικό Δημόσιο είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και τους ανήκει κληρονομικά και εξ αδιαιρέτου οποιοδήποτε κομμάτι της ελληνικής γης. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη Δημόσιο δηλαδή η «ουσία του δήμου» σύμφωνα με την ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας. Μέρος αυτής της περιουσίας ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν αυτοί που μας κυβερνούν, πιστοί εκτελεστές των εντολών των αφεντικών τους, με το αζημίωτο φυσικά για τις τσέπες τους και πάντα εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο νυν Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου ότι «θα αναλάβει προσωπικά να ξεπουλήσει τη χώρα». Το γεγονός δε ότι ο δημοσιογράφος δεν αντέδρασε καθόλου, ως όφειλε, στη σκανδαλώδη αυτή δήλωση προκαλεί εκτός από την οργή μας και τους δικαιολογημένους προβληματισμούς μας για το ρόλο του.

Δεν είναι δυνατόν πια να βλέπουμε όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα να εκτυλίσσονται απροκάλυπτα πλέον και χωρίς προσχήματα μπροστά στα μάτια μας και να συνεχίσουμε να παραμένουμε αδρανείς και αμέτοχοι. Οι τυπικά «σωτήρες» μας, μέσα από μια εναλλαγή στην εξουσία χρόνια τώρα, έχουν «τσεπώσει» όλα μας τα χρήματα που με τόσο κόπο και ιδρώτα  αποκτήσαμε όπως και οι πρόγονοί μας, έχοντάς μας διαιρέσει σε κόμματα, δόγματα και κάθε είδους χωριστικά σχήματα και ψευδοϊδεολογίες. Έχει έρθει η ώρα να τα σταματήσουμε όλα αυτά που υποβαθμίζουν συστηματικά και μεθοδικά τις ζωές μας και στις επερχόμενες εκλογές να δείξουμε ότι έχουμε καταλάβει πλέον τα παιχνίδια τους πίσω από την πλάτη μας και ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε άλλο τη ζωή μας έρμαιο στους αρίστους των ανθελληνικών κομμάτων.

Ενωνόμαστε στην «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» τον πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων και όπως το δηλώνει η ίδια η έννοια της ονομασίας του φορέα θα συνελεύσουμε-συναντηθούμε και θα συναποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η «Ε.ΣΥ» διαθέτει την πολιτική εκείνη πλατφόρμα που θα μας οδηγήσει στη συντεταγμένη και οργανωμένη Ενωσή μας για να διεκδικήσουμε, να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες ζωές μας και να τις διοικήσουμε εμείς οι ίδιοι. Οι νόμοι μας θα ψηφίζονται βάσει του Ελλάνιου Αξιακού Συστήματος, θα ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως και το άδικο που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια θα διαλυθεί για να επανεγκαθιδρυθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη στον τόπο που τη γέννησε. Όλοι μας θα ψηφίζουμε και όλοι θα ψηφιζόμαστε σύμφωνα με την προαιώνια Ελληνική Αρχή του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» και οι αποφάσεις μας θα εφαρμόζονται πάντα με Δίκαιο και προς όφελος όλων. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας και κάθε καθυστέρηση από δω και πέρα θα λειτουργήσει μόνο εις βάρος μας.


Σύνταξη: Παναγιωτοπούλου Αργυρώ