WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Άρειος Πάγος: «Γκάζι» στα Funds για πλειστηριασμούς


Πλειστηριασμοί:
«Φρένο» στα 
funds από το Εφετείο.
«Γκάζι» στα funds από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγονται πλειστηριασμοί ακινήτων από εταιρείες διαχείρισης που έχουν αγοράσει (πάνφθηνα) τα κόκκινα δάνεια των πολιτών απ’ τις τράπεζες. Καινούργιες λέξεις έχουν μπει στην ζωή μας που τις χρησιμοποιούμε χωρίς να γνωρίζουμε ποιοί βρίσκονται από πίσω, ξέρουμε μόνο πως μας κυνηγάνε. Τα λεγόμενα Funds και οι Servicers, οι εταιρείες εξωτερικού που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια και οι διαχειριστές τους που εκτελούν τους πλειστηριασμούς, «εκτελούν» και τους πολίτες.

Φτάσαμε Φεβρουάριο 2023 και διαβάζουμε σοβαρότατους τίτλους σε ιστοσελίδες οικονομικού περιεχομένου: Πλειστηριασμοί: «Φρένο» στα funds από το Εφετείο. Φρένο;; Αυτό σημαίνει πως τόσα χρόνια πήγαιναν με Γκάζι; Και η Δικαιοσύνη που ήταν; Η Προστασία του Πολίτη που είναι τελικά, που έχουμε και ολόκληρο Υπουργείο με αυτόν τον τίτλο; Τίτλοι, μόνο τίτλοι και περιεχόμενο κενό. Συνέχιζε η ιστοσελίδα στις 5/2/23: Εν αναμονή απόφασης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Κάτι σκιρτίζει μέσα στην καρδιά του δανειολήπτη που έχει εκκρεμότητες και δικαστήρια με Funds… Αναπτερώνεται, ίσως κάτι γίνει, ίσως εκείνος γλιτώσει, ελπίζει τώρα, κάτι έχει να περιμένει…ίσως δεν βγει τελικά στον δρόμο όπως οι Άλλοι, οι προηγούμενοι…Οι προηγούμενοι έχασαν, εκείνος ίσως όχι…


Διαβάζουμε στο sofokleousin.gr:


«Για το ζήτημα των πλειστηριασμών που διεξάγουν τα Funds έχουν υπάρξει αντικρουόμενες αποφάσεις του Α2 Τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά και πολλών Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική επίλυση.

Ουσιαστικά δηλαδή, τα κατώτερα δικαστήρια προχωρούν σε αναστολή πλειστηριασμώνκαθώς θεωρούν ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το Ανώτατο Δικαστήριο να δικαιώσει τους δανειολήπτες στη δικαστική μάχη με τους servicers που δεν νομιμοποιούνται να κινητοποιούν τη διαδικασία. Η δίκη αφορά τη νομιμοποίηση τους για να διενεργούν κατασχέσεις και να επισπεύδουν πλειστηριασμούς εξ ονόματος των funds και έγινε την περασμένη εβδομάδα στον Άρειο Πάγο.

Η σχετική απόφαση θα εκδοθεί εντός των δύο επόμενων μηνών και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.

Να σημειωθεί ότι, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στην εισήγηση του στην Ολομέλεια ΑΠ τάχθηκε υπέρ των funds, εν αντιθέσει με τον ΔΣΑ (Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών) που πήρε το μέρος των δανειοληπτών.»

 

 

Σοβαρότατα επίσης είναι αυτά που καταθέτει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγες μέρες: H κυρία Νούκα συμμετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης δανειοληπτών μαζί με την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων (Αθηνών, Αιγίου Κρήτης) ΙΝΚΑ και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς των Funds. Εξηγεί πως τα Funds και Servicers κάνουν επιλεκτική χρήση κάποιων άρθρων από 2 νόμους, τον 3156/2003 και τον 4354/2015, και πάνω εκεί νομιμοφανώς διεξάγουν πλειστηριασμούς. Τόνισε πως γίνεται επίσημα Πλιάτσικο ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση οικονομική μελέτη του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) η οποία αποδεικνύει ότι το Δημόσιο έχει χάσει 58 δις ευρώ από φοροαπαλλαγές των Servicers μέσα από παραθυράκια αυτών των νόμων! Ένας στόλος δικηγόρων παλεύει να αποδείξει την παρανομία μέσα σε ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο καθώς ένας νόμος χωρά πολλές ερμηνείες!


Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα για την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε για πλειστηριασμούς και Funds:




Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν τι μπορεί να περιμέναμε όλοι εμείς οι πολίτες;; "Θα είναι μια Ιστορική Απόφαση" είχε αναφέρει η κυρία Νούκα… Πόσο ιστορική θα ήταν; Θα είχε αναδρομική ισχύ;; Ή θα ήταν από δω και στο εξής για μελλοντικές δίκες; Αν επίσημα έβγαιναν παράνομα τα Funds και οι Servicers τι θα γινόταν με όλους τους προηγούμενους δανειολήπτες που έχουν ήδη χάσει τα ακίνητά τους;; Οι πλειστηριασμοί που εκτελούν τα Funds είναι αρκετά χρόνια πίσω! Αυτοί που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την πίεση; Bλέποντας τους κόπους μιας ζωής να χάνονται; Μετά από τόσα χρόνια…τι να έλεγε τώρα ο Άρειος Πάγος; Κάναμε Λάθος;; Πόσες χιλιάδες είναι οι αυτόχειρες έως το λάθος; Βέβαια, εκεί που έφτασαν τα πράγματα, με όλο αυτό το έγκλημα που έχει ήδη τελεστεί, δεν είχαν γυρισμό. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Άρειος Πάγος απ' το να βάλει και την επίσημη Βούλα οτί ''Ναι, καλά κάνουν τα Funds, ας συνεχίσουν''. Δύο δρόμους είχε η Ανώτατη Δικαιοσύνη εκεί που έφτασε. Ή δίνει την χαριστική βολή στους δανειολήπτες ή η υπόθεση τους γυρνάει μπούμερανγκ να εξεταστεί τι έκαναν οι ίδιοι τόσα χρόνια;; Προτίμησαν βέβαια με συντριπτική πλειοψηφία  (59 έναντι 6) υπέρ των  funds να δώσουν την χαριστική βολή σε πολλές χιλιάδες δανειολήπτες. Η κυρία Νούκα ανέφερε περίπου 2 εκατομμύρια δανειολήπτες ... μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το νούμερο;; 


Πηγαίνοντας  λίγο πιο πίσω… Το κράτος με τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών που έκανε  με εγγύηση Δημόσιο Χρήμα δεν τους αποπλήρωσε τα Κόκκινα Δάνεια;; Το κράτος πήρε Δημόσιο Χρήμα και έκανε Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών για τις ζημιές που είχαν από Κόκκινα Δάνεια. Άρα;; Πληρώθηκαν όλα τα Κόκκινα Δάνεια! Άρα τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα Funds και Άρειο Πάγο; Γιατί ένα τόσο τεράστιο θέμα δεν αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ;; Επειδή είναι υπερχρεωμένα κι αυτά;;

Άρα … όλα γίνονται δολίως κάτω από την μύτη των πολιτών και μόνο εις βάρος των πολιτών.

Ποιά δικαστική αρχή μπορεί να αποδώσει Δικαιοσύνη;
Ποιά δικαστική αρχή θα δικάσει σήμερα τον εαυτό της;
Ποιά δικαστική αρχή θα δικάσει τους τραπεζίτες;
Τους πολιτικούς και όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ;


Μία και μοναδική είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των τελευταίων 200 ετών για το Έθνος των Ελλήνων που αποσιωπήθηκε και διαστρεβλώθηκε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.  Ο Αρτέμης Σώρρας είναι ΑΘΩΟΣ. Τι σημαίνει αυτό; Tα 600 δις απ' το 2012 υπέρ του Έθνους των Ελλήνων είναι ΑΛΗΘΕΙΑ! Κυρώνονται κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό και έχουν κατατεθεί για την αποπληρωμή δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Αν οι κυβερνήσεις τα είχαν κάνει χρήση σήμερα κανένας πολίτης δεν θα έχανε στο σπίτι του περιμένοντας την δικαστική αρχή να αποφανθεί. Αν το κράτος αποδεδειγμένα μας εμπαίζει σε βαθμό κακουργήματος δεν οφείλουμε να ερευνήσουμε μόνοι μας τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από την μύτη μας;;

Όπως είπε και κάποια ψυχή:
Έλληνα, δεν ψάχνεις μόνο εσύ την Αλήθεια, Και η Αλήθεια ψάχνει ΕΣΕΝΑ!



ΑΘΩΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ





Σύνταξη: Ειρήνη Σιδέρη
 
 


 




Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ