Την ώρα που ο ανθρώπινος πόνος έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του από το ΕΓΚΛΗΜΑ που έλαβε χώρα στην περιοχή των Τεμπών, την ώρα που οι ψυχές που έφυγαν με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο αναζητούν ακόμα το φως, την ώρα που οι γονείς και οι συγγενείς ακροβατούν μεταξύ απώλειας και πένθους με αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης τους … Την ώρα που φαινομενικά αναζητούνται ευθύνες, αλλά ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο γιατί η δικαιοσύνη δεν σέβεται καν τον ίδιο της τον εαυτό …. Την ώρα που οι πραγματικοί υπεύθυνοι πατάνε πάνω στους συγγενείς των θυμάτων για να μας δείξουν πόσο σύντομα επενέβη η πολιτική προστασία καταδεικνύοντας ως ένοχο μόνο τον σταθμάρχη … Την ώρα που το παρακράτος βαθαίνει όλο και περισσότερο …. Την ώρα που το σκότος τους μαυρίζει τον ουρανό μας …. Αυτήν την ώρα βρήκε ο Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας να καταθέσει την Βουλή νομοσχέδιο με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των Οδηγιών Ε.Ε. 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Με λίγα λόγια συνθέτεται μια ΑΚΟΜΑ Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία με την επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ στις υπηρεσίες ύδρευσης και αστικών αποβλήτων, αποκτά ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες σε φυσικά μονοπώλια, όπως είναι τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, κατ’ αντιστοιχία ιδίως με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Η Εθνική Επιτροπή Υδάτων είναι πλέον παρελθόν και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται ο βασικός ρυθμιστής της πολιτικής για την προστασία και διαχείριση των υδάτων, ενώ υπό την εποπτεία του ΥΠΕΝ τίθενται πλέον η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΠ Παγίων. Γιατί χρειαζόμασταν αυτήν την ρυθμιστική Αρχή με ελεγκτικές και κυρωτικές αρμοδιότητες στον τομέα των υδάτων; Μα φυσικά για να μην έχουμε εμείς καμία απολύτως εξουσία και ανύπαρκτο έλεγχο στα ΔΗΜΟΣΙΑ αγαθά, δηλαδή στα αγαθά που είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Δεν κρύβεται ο πόθος των μιαρών διαχειριστών μας να ξεπουλήσουν μέχρι και την τελευταία ελληνική σπιθαμή και φαίνεται ότι η ιδιωτικοποίηση ΚΑΙ των ΔΕΥΑ είναι προ των πυλών. Τι και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 190 & 191/2022 έκρινε αντισυνταγματική την μεταβίβαση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης) και ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) ;;;

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, σε αγαστή συνεργασία με το Μαξίμου, προχώρησε στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Εύηνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνη Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού Κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ., αντλιοστάσια). Παραδίδει, δηλαδή, στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών την κύρια υποδομή του κύκλου του νερού, υποδομή η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Κρατικές υπηρεσίες και υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, το δίκτυο ύδρευσης, τμήματα του τομέα της ενέργειας, των ταχυδρομικών υπηρεσιών, το σιδηροδρομικό δίκτυο και γενικά ό,τι συνθέτει το ελληνικό κράτος ….. γίνεται καπνός. Μέχρι Ε.ΣΥ. να αναλάβεις ενεργό δράση στην πολιτεία σου και να στείλεις όλους αυτούς εκεί που πραγματικά προέρχονται. Δείξε τους ποιος είσαι!!! Μαζί με όλους τους συμπολίτες σου συντονισμένα. Μέχρι τότε θα ακούμε διαγγέλματα ντροπής, θα αντικρύζουμε την κατάντια σε όλες της τις εκφάνσεις ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ………… να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Αλλά η ελπίδα δεν είναι ΝΙΚΗ … είναι ο μεγαλύτερος πλαστογράφος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Κάνε την αλήθεια να λάμψει … και θα κερδίσεις τα ΠΑΝΤΑ!



Σύνταξη: 
Συμεωνίδη Μαριάννα
 
                                                            ΠΗΓΗ