WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Σύμφωνο μετανάστευσης: Χωνευτήρι ψυχών στοv βωμό μιας ανυπόστατης Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης!

 

Στην σκιά της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αυτές τις ημέρες, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προέτρεψε τα κράτη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το 'Άσυλο ως την μοναδική λύση.
Συγκεκριμένα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες:

«Τα συστήματα ασύλου και υποδοχής στα κράτη μέλη υφίστανται σημαντική πίεση και γεγονός είναι ότι η πλειονότητα όσων ζητούν άσυλο δεν χρειάζονται προστασία. Τα ποσοστά επιστροφής είναι στο χαμηλότερο 22% και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός δευτερευουσών κινήσεων», επισημαίνοντας παράλληλα τα τελευταία στοιχεία της Frontex: 330.000 παράτυπες συνοριακές διελεύσεις το 2022, δηλαδή αύξηση 64% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και το υψηλότερο ποσοστό από το 2016 και 924.000 αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για τη μετανάστευση που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες, στις 13.5.2015 , για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων όπως η φτώχεια, η ανασφάλεια, η ανισότητα και η ανεργία, προϋπολογίσθηκαν ποσά ύψους 96,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020.

Ακόμα η Ε.Ε. έχει διαθέσει ποσό 200 εκατ. ευρώ σε υπό εξέλιξη έργα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας και περισσότερο από 1 δισ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης από τις αρχές του 2014, η Τουρκία έλαβε 79 εκατ. ευρώ ως συμβολή για την αντιμετώπιση της πίεσης στο δικό της σύστημα και για την τοποθέτηση ενός ειδικού αξιωματούχου, συνδέσμου της Frontex στην Τουρκία.

Η Frontex είναι μια ιδιωτική εταιρία τοποθετημένη και χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε.  η οποία είναι θεσμοθετημένη με νόμο και στην Ελληνική βουλή για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων σε συνεργασία με τις ΜΚΟ ‘’αγνώστων’’ συμφερόντων. Τα πρόσφατα στοιχεία των παράτυπων εισροών των μεταναστών διαψεύδουν την δράση της Frontex για τη φύλαξη των συνόρων την οποία πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.



Παράλληλα τον Δεκέμβριο 2018 στην σύνοδο στο Μαρακές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ υπερψηφίστηκε και υπογράφηκε από 150 Χώρες το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση. Μέσα από μόλις 34 σελίδες διατυμπανίζεται ως αντικειμενικός στόχος, να γίνει η μετανάστευση πιο συντεταγμένη και πιο ασφαλή. Όμως στην ουσία της η συμφωνία αυτή σίγουρα δεν αφορά ούτε τους πρόσφυγες που διώκονται ή κινδυνεύουν στη χώρα τους για πολιτικούς, θρησκευτικούς κ.λπ. λόγους ούτε σε οικονομικούς μετανάστες με τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Η συμφωνία κατοχυρώνει το «δικαίωμα» στη μετανάστευση και την ελεύθερη εγκατάσταση όσων το επιθυμούν σε χώρα της επιλογής τους!

Οι κυβερνήσεις των χωρών υπονομεύουν την έννοια του έθνους, καταργούν τα σύνορα τους και την ίδια στιγμή καταλύουν κάθε νομοθεσία υπερ των οικονομικών μεταναστών και κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών του εκάστοτε κράτους.

Φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του Μαρακές με την ιδιότητα του παρατηρητή από την στιγμή που οι θέσεις της ήταν ήδη ξεκάθαρες. Εξάλλου, ήταν χρόνια έτοιμη και να δεχθεί αλλά και να υλοποιήσει το σύμφωνο του Μαρακές από την δεκαετία του 90 με την αποδοχή της «ΑΤΖΕΝΤΑ 21».!

Έχοντας τώρα δεχθεί και την «ΑΤΖΕΝΤΑ 2030» του «ΝΤΑΒΟΣ».  

Και με την συνθήκη του «ΣΕΝΓΚΕΝ» έρχονται σιγά σιγά όλα μαζί να υλοποιήσουν την νέα τάξη πραγμάτων.

Μία νέα τάξη πραγμάτων που έχει κατασκευαστεί από την ίδια ελίτ, όπου αυτοαποκαλέστηκαν πριν λίγες εβδομάδες στο Νταβός ως «οι εκλεκτοί που θα σώσουν τον πλανήτη».

Ιστορίες συνωμοσίας;

‘Η ένα ‘’καλά’’ κατασκευασμένο σχέδιο με στόχο των ίδιο τον άνθρωπο;

Πως να μην είναι  ελλειμματική η μέχρι σήμερα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την στιγμή που έχουν παρεισφρήσει ξένα συμφέροντα;

Πως να μην είναι  ανεξέλεγκτη η κατάσταση όταν οι ίδιοι που κατασκεύασαν το αίτιο και με την γενική αποτυχία της Ε.Ε τα τελευταία 5 χρόνια να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές να έρχεται σήμερα  να καταδικάσει τα αποτελέσματα της, παίρνοντας ξανά αποφάσεις για την επιτυχή ένταξη τους και την επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής;  

Αποφάσεις που για άλλη μια φορά θα είναι  εις βάρος των ανθρώπων και συγκεκριμένα εις βάρος  της Ελλάδας που είναι και η πρώτη χώρα υποδοχής…;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη αυτή την μεγάλη αλλαγή όπου θα επαναφέρει την ισορροπία στο περιβάλλον του σε όλα τα επίπεδα και θα του επιτρέψει να σταθεί ξανά στα πόδια του πραγματοποιώντας τα όνειρα του.

Δώσε ένα τέλος στην διαφθορά στον φόβο και στην εκμετάλλευση. Δήλωσε Ενδιαφέρον


Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος

 
 

 


 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ