WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

 

 Του Πέτρου Ιακώβου

Η κατάσταση των αγροτών έχει γίνει απελπιστική. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι ασφυκτιούν παγιδευμένοι στην τεράστια ενεργειακή και οικονομική κρίση η οποία πλήττει με σφοδρότητα όλη την χώρα.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι τέτοιες που αναγκάζουν τους αγρότες να σκέφτονται πολύ σοβαρά το πώς θα κινήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα αυτοκίνητά τους, τα τρακτέρ τους, τα θαμνοκοπτικά τους εργαλεία, κ.α., για να μπορέσουν να εκτελέσουν τις εργασίες τους.

 Το κόστος των λιπασμάτων, των εδαφοβελτιωτικών, των βιοδιεγερτικών κ.α., έχει γίνει ένας τεράστιος βρόγχος που έχει τυλιχθεί γύρω από τον λαιμό όλων των αγροτών και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι υψηλές τιμές της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού επιτείνουν το άγχος, την αγωνία και την ανασφάλεια τους.

 

 Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το κόστος των καυσίμων, για να πάρουμε μια ιδέα στο τι συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου Diesel κίνησης, την ημέρα που γράφεται το άρθρο αυτό (14 Οκτωβρίου 2022) με την αντίστοιχη περσινή (14 Οκτωβρίου 2021).

Για τον σκοπό αυτό θα στηριχθούμε στα καθημερινά δελτία επισκόπησης τιμών των υγρών καυσίμων, τα οποία είναι τα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα οποία δείχνουμε στην παρακάτω φωτογραφία. 






Διαπιστώνουμε λοιπόν μια πολύ μεγάλη αύξηση στην μέση τιμή του καυσίμου Diesel κίνησης, που αγγίζει το 43,4%!

 

 Η όλη κατάσταση με την δριμύτητα της δημιουργεί επισιτιστική ανασφάλεια, αλλά και κοινωνική κρίση.

 

Οι αγρότες μέσα στην απελπισία τους αντιδράσανε με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις αυτές για ακόμη μια φορά περιλάμβαναν την μέθοδο αποκοπής της κυκλοφορίας, με κλείσιμο των δρόμων σε πολλές πόλεις της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών με τα τρακτέρ.

 

 Το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ, ξανά και ξανά είναι μια μέθοδος που την έχουμε δει πολλές φορές και επι πολλές δεκαετίες. Όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια σπασμωδική αντίδραση εκτόνωσης του δίκαιου θυμού των αγροτών, η οποία όμως ποτέ δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καμία αλλαγή στην απαράδεκτη αγροτική πολιτική των κομματικών κυβερνήσεων. Αντίθετα καθώς περνούν τα χρόνια η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.

 

 Κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου αποτελούν απλά αντιδράσεις των αγροτών στα όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι εκάστοτε κομματικές κυβερνήσεις.

Η κατάσταση όμως επιβάλει, επιτέλους, μια πραγματική και ουσιαστική δράση των αγροτών. Η δράση αυτή είναι η συλλογική συσπείρωση και συμμετοχή όλων των αγροτών μαζί με όλους τους πολίτες στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.   

 

 Η πολιτική κατάσταση που βιώνουμε είναι μια επαίσχυντη ολιγαρχία μέσω της κομματοκρατίας κάτω από το κάλυμμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, η οποία μας έχει αιχμαλωτίσει όλους. Ως Έλληνες Πολίτες έχουμε μεταβληθεί σε στιγμιαίους ψηφοδότες υπηκόους χωρίς καμία συμμετοχή στις αποφάσεις, στις επιλογές και στην χάραξη και εφαρμογής της πολιτικής πρακτικής.

 

Η δύναμη της κομματοκρατίας είναι η μέθοδος του «διαίρει και βασίλευε», άρα η ορθή αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων αυτής της μεθόδου δεν είναι να παρασυρόμαστε σε αυτήν κλείνοντας τους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε φωνάζοντας συνθήματα, αλλά να ενωθούμε αποκηρύσσοντας όλα τα πολιτικά κόμματα, διότι δεν εκπροσωπούν εμάς, τα συμφέροντα μας και τα δικαιώματα μας.

 Η ένωσή μας μπορεί να γίνει μόνο όταν αφήσουμε τους αδιέξοδους παράδρομους της κομματικής μισαλλοδοξίας και εισέλθουμε στον ασφαλή μονόδρομο του Πολιτικού Φορέα του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις». Τον μονόδρομο της συνοχής μας στον οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι πραγματικά μας ανήκει, τον πλούτο μας, την ισχύ μας, τα δίκαια μας, την αρμονία μας και την ευημερία μας.

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι η τεράστια λεωφόρος που οδηγεί στην εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα μας επιτρέψει και πάλι την παραγωγή του Ελληνικού πολιτισμού μας.


 

 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ