WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Eισβάλουν και στα σπίτια μας με την συναίνεση του κράτους.


Με τον νέο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, οι εφοριακοί θα μπορούν να κάνουν έφοδο στα σπίτια των οφειλετών (χωρίς παρουσία  εισαγγελέα) και να τα κάνουν φύλλο και φτερό για να κατασχέσουν χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν..

Εδώ έρχεται να σκεφτεί κανείς,  ποιος τους νομιμοποιεί να το κάνουν αυτό;

Με μία λέξη Α.Α.Δ.Ε.

Να θυμίσουμε λοιπόν τι είναι η Α.Α.Δ.Ε.  

Αυτός είναι ο νόμος 4389/2016 με τον οποίο θεσπίζεται η περίφημη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καταργώντας την προηγούμενη Γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Έχει ως αρμοδιότητά της τη βεβαίωση και την είσπραξη όλων των δημοσίων εσόδων χωρίς να έχει νομική προσωπικότητα. 

Σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν δύο τινά: ή να είσαι φυσικό πρόσωπο ή νομικό. 

Η "Ανεξάρτητη Αρχή" είναι ένα άυλο μόρφωμα, γιατί εάν δεν έχει ούτε φυσική ούτε νομική μορφή, τότε τί ακριβώς είναι; Ένα "φάντασμα" που εισπράττει τα πάντα χωρίς να φαίνεται πουθενά;



Ένα άλλο χαρακτηριστικό του εν λόγω "φαντάσματος" είναι ότι χρηματοδοτείται, δομείται και λειτουργεί εξ' ολοκλήρου μόνο του με δικά μας χρήματα, και αυτό μέσα στο ίδιο μας το κράτος!!! 

Όλα τα κόμματα ψηφίζοντας αυτόν τον νόμο, εκχωρούν όλα και τα πάντα σε αυτή την ανεξάρτητη αρχή, παραχωρώντας τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων μας, ρυθμίζοντας μέγιστης σημασία διακρατικά ζητήματα όπως η δικαιοσύνη, εκπαίδευση ή ο στρατός, άρα αυτή  καθορίζει τον τρόπο και τις συνθήκες της ζωής μας.

Δηλαδή, μια Αρχή Φάντασμα που δεν έχει Νομική προσωπικότητα, που έχει την δύναμη να Προσδιορίζει αλλά και να Εισπράττει τους φόρους από τους Έλληνες πολίτες, δεν υπόκειται σε κανέναν απολύτως Έλεγχο ή Εποπτεία από κυβερνητικά όργανα , κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές.

Στην απλή καθημερινή μας γλώσσα θα λέγαμε ότι κάνει ότι θέλει και λογαριασμό δεν δίνει. 

Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια νέα μορφή διακυβέρνησης όπου μπορεί να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δίκαια των Ελλήνων πολιτών, ελαφρά την καρδία και με απάνθρωπα και άδικα νομοθετήματα που φέρουν  την υπογραφή των εκάστοτε κομματικών μηχανισμών που λυμαίνονται την βουλή μας και τους θεσμούς του κράτους μας, μπορούν να εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών. 

Και αφού αναφερθήκαμε σε νέες μορφές διακυβέρνησης ας θυμηθούμε το 2005 που η τότε Πρόεδρος της βουλής Άννα Ψ. Μπενάκη εκφωνεί το σχέδιο καταστροφής της χώρας μας στον τότε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.



Μέχρι πότε θα γινόμαστε βορά στις ορέξεις όλων αυτών που έχουν κάνει κατάληψη και καπηλεύονται την δική μας βουλή και την χώρα μας;; 

Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα σχέδια υποδούλωσης και εξόντωσης εις βάρος μας και εις βάρος της Πατρίδας μας, που εφαρμόζουν εν αγνοία μας διαχρονικά οι  κομματικοί μηχανισμοί που ανέλαβαν την διοίκηση της χώρας μας.

Για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της ζωής μας θα πρέπει να απαιτήσουμε από μια κυβέρνηση, εκ νέου έλεγχο Δημοσίου Χρέους. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση η οποία θα έχει το θάρρος να προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια. 

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοι ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιος γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιος διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν.

Μια κυβέρνηση όπου το Υπουργείο Οικονομικών θα αναδομηθεί σε μια υπηρεσία που θα υπηρετεί την ανταποδοτική διαδικασία της Πολιτείας προς τον πολίτη. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι  η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής όλων των κακόβουλων ενεργειών και καταδυνάστευσης του πολίτη. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι απλά και βασικά πράγματα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες όπως:

Να καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος του σπιτιού του και της περιουσίας του.

οι εργαζόμενοι πολίτες να αμείβονται όπως αρμόζει ώστε όλοι να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι να βλέπουμε αυτές τις τεράστιες οικονομικές διαφορές σε μισθούς και συντάξεις οι οποίες κρατούν στο όριο της φτώχειας τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ τους υψηλόμισθους βουλευτές, υπουργούς, δημόσιους υπαλλήλους , λειτουργούς  κ.λπ. δεν τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση...... Και όμως αυτοί αποφασίζουν για τις περικοπές των πρώτων.  

Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ' επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους.

Όταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών.

Θα πρέπει  εμείς οι πολίτες να δώσουμε να καταλάβουν οι έχοντες την εξουσία, πως οι αποφάσεις τους επηρεάζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά κυρίως ότι θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων......Τέλος στην ασυλία. 

Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να δομήσουμε μια πραγματική πολιτεία όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε, όπου επίκεντρο της θα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Με την ένωση μας στον μοναδικό ανθρωποκεντρικό οργανισμό, στον  Πολιτικό Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις.

 Είναι η ώρα που πρέπει να ανεβούμε στο μοναδικό όχημα απελευθέρωσης και να φτιάξουμε την πολιτεία που μας αξίζει. Έτσι η πολιτεία αυτή θα δημιουργήσει με την σειρά της, πολλούς περισσότερους ενεργούς πολίτες για να διασφαλίσουν την ευημερία για πάντα. 

Όλα είναι έτοιμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργή συμμετοχή σου σε κάτι που θα επαναφέρει το συλλογικό συμφέρον και θα προασπίζεται τα δίκαια και τα δικά μας. 


Συντάκτης: Μελιτζάνης Χρήστος



Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ