WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Εφαρμογή "Appodixi": Η ΑΑΔΕ απλώνει κι άλλο τα "πλοκάμια" της

 


Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησαν ομιλία παρουσιάζοντας την νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα "Appodixi", εξήγησαν ότι όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν από το κινητό τους τηλέφωνο, εάν η απόδειξη που έλαβαν από την επιχείρηση ή τον επαγγελματία είναι πλαστή.

Πώς  θα μπορέσει αυτό να εφαρμοστεί;

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξετάζουν τη δυνατότητα να δοθεί στους πολίτες κίνητρο για την χρήση αυτής της εφαρμογής, με τη μορφή της απόδοσης ενός τμήματος του προστίμου που θα επιβληθεί στην επιχείρηση ή στον επαγγελματία (!!!)

 

 

«Να που ο κρατικός μηχανισμός φροντίζει απρόσκοπτα για την ‘επιβράβευση’ των πολιτών που βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής» θα έλεγε κάποιος α-διάφορος, α-δρανής και α-μέτοχος πολίτης συγκαλύπτοντας, συνειδητά ή μη, τους α-ναξιοπρεπείς και α-σύδοτους πολιτικούς όλων ανεξαιρέτως τον κομμάτων-μορφωμάτων που μας οδηγούν σε ένα ατελείωτο α-διέξοδο.

Γιατί μιλάμε για α-σύδοτους πολιτικούς; Και γιατί οι πολίτες που υπoστηρίζουν αυτή την θέση να είναι α-μέτοχοι;

Πάμε να δούμε γιατί….

Ιδού ο νόμος 4389/2016 με τον οποίο θεσπίζεται η περιβόητη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καταργώντας την προηγούμενη Γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Έχει ως αρμοδιότητά της τη βεβαίωση και την είσπραξη όλων των δημοσίων εσόδων χωρίς να έχει νομική προσωπικότητα. Σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν δύο τινά: ή να είσαι φυσικό πρόσωπο ή νομικό. Η "Ανεξάρτητη Αρχή" είναι ένα άυλο μόρφωμα, γιατί εάν δεν έχει ούτε φυσική ούτε νομική μορφή, τότε τί ακριβώς είναι; Ένα "φάντασμα" που εισπράττει τα πάντα χωρίς να φαίνεται πουθενά; 

Απο την μία εισπάττονται τεράστια ποσά από την άλλη δεν βλέπουμε να αποδίδονται πουθενά. Και δεν το βλέπουμε γιατι δεν αποδίδονται στην χώρα μας. Εδώ που ζούμε, βιώνουμε, πληρώνουμε δεν βλέπουμε καμία απολύτως ανταπόδωση. Ας αναλογιστούμε ποιός, γιατί και βάσει ποιου νομικού πλαισίου αυτός ο "κάποιος" καπηλεύεται τα έσοδα της χώρας μας;

Θα μας βοηθήσει σε αυτή την περισυλλογή η παραδοχή του Γ. Βαρουφάκη απο το βήμα της Βουλής ως υπουργός  στις 21/12/2020 οτι δεν ελέγχει το κράτος την ΑΑΔΕ αλλά οι δανειστές (!!!)

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του εν λόγω "φαντάσματος" είναι ότι χρηματοδοτείται, δομείται και λειτουργεί εξ'ολοκλήρου μόνο του, και αυτό μέσα στο ίδιο μας το κράτος!!! Να γιατί δεν υπόκειται σε έλεγχο από κανέναν και για κανέναν.

Ακριβώς ως να έχουμε διορίσει κάποιον να διαχειρίζεται τα οικονομικά του σπιτιού ή της επιχείρησης μας, εμείς να είμαστε σε μαύρο σκοτάδι, αφού τα έχουμε αφήσει όλα σε εκείνον, και να μην ελέγχουμε τι κάνει με αυτά. Ακριβός σαν τυφλοί ! 

Όλα τα κόμματα ψηφίζοντας αυτόν τον νόμο, εκχωρούν όλα και τα πάντα σε αυτή την ανεξάρτητη αρχή, παραχωρώντας τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων μας, ρυθμίζοντας μέγιστης σημασία διακρατικά ζητήματα όπως η δικαιοσύνη, εκπαίδευση ή ο στρατός, άρα δηλαδή καθοριζοντας τον τρόπο ζωής μας.

Η συνέντευξη της Ευθυμίας Εφραιμίδου, υποψήφιας με τον πολιτικό φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στο διαδυκτιακο κανάλι  ΕΛΕΥΣΙΣ TV εξηγεί επ'ακριβώς πώς και γιατί οι ανεξάρτητες αρχές έχουν εξαπλωθεί στην χώρα μας.

Από τον 2016 και μετά λοιπόν, στην ΑΑΔΕ βεβαιώνονται οι φόροι, στην ΑΑΔΕ τους πληρώνουμε, μέσω της ΑΔΔΕ και του συστήματος της gov.gr προβαίνουμε σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική ενέργεια και η ΑΑΔΕ είναι αυτή που και ρυθμίζει την ζωή μας και είναι πάνω από όλους γνωριοντας και ελέγχοντας πραγματικά τα πάντα.

Μέσω της ΑΑΔΕ έκαναν αίτηση όλοι οι πολίτες για όλων των ειδών τα “pass” παίρνοντας ψίχουλα με τα οποία πας δεν πας… Νομίζουμε ότι μας βοηθούν χωρίς να μας βοηθούν, νομίζουμε ότι κερδίζουμε αλλά τελικά χάνουμε γιατί όταν όλα ακριβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ποιο είναι το πρόβλημα που λύνεται τελικά με αυτά τα επιδόματα;

Απλά αντί να πάμε κατευθείαν στον πάτο που θέλουν να μας βυθίσουν, είτε οικονομικά είτε νοητικά είτε ψυχολογικά, μας βοηθούν να πάμε σιγά σιγά…. Αλήθεια μήπως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που το κάνουν αυτό; Αλλιώς γιατί να δημιουργούν πρώτα το πρόβλημα, μετά να το διογκώνουν και στο τέλος να δίνουν μια φαινομενική λύση σε αυτό; Μηπως για να μην αντιληφθούμε ποτέ την βαθιά ρίζα του προβλήματος;

Γίναμε επαίτες περιμένοντας τα ψίχουλα, βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος. Για την ακρίβεια μας έκαναν επαίτες ή για την περισσότερη ακρίβεια επιτρέψαμε να γίνουμε επαίτες. Γιατί εάν σύσσωμοι όλοι μας συντονισμένοι και ενωμένοι αντιμετωπίζαμε το «θηρίο», θα χανόταν στο δάσος….

Το τι είναι αυτή η Ανεξάρτητη αρχή ήταν παραπάνω από απαραίτητο για την κατανόηση αυτής της νέας εφαρμογής "Appodixi", με το τεχνητό κίνητρο χειραγώγησης  των πολιτών για κέρδος ποσού έως 2.000 ευρώ.

Βάζουν στο τρυπάκι αναζήτησης χρήματος τους πολίτες χρεισιμοποιοντας τους  να «ανιχνεύσουν» τις πλαστές αποδείξεις. Δηλαδή ένα ολόκληρο οργανωμένο κράτος με τις υπηρεσίες και όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει, χρειάζεται τους πολίτες για να βρει τις πλαστές αποδείξεις των καταστημάτων;

Σε τέτοια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται όλος ο κόσμος, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν άνθρωποι που πασχίζουν να επιβιώσουν θα επιζητούν μανιωδώς πλαστές αποδείξεις για να πάρουν χρήματα.

Ναι γιατί το κράτος μας νοεί ως φοροδιαφυγή ΜΟΝΟ τις «πλαστές» αποδείξεις των επιχειρήσεων που επιβιώνουν μετά κόπων και βασάνων και έτσι και αλλιώς όπως μας πάνε οδηγούνται στο οριστικό κλείσιμο. Ούτε λόγος για τις κρυφές καταθέσεις κυβερνητικών στελεχών και εν γένει βουλευτώνμεγαλοεπιχειρηματιών που το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει γίνει η καθημερινή τους ρουτίνα (πως έχουμε εμείς το ξέπλυμα των ρούχων ένα πράγμα;;), την περιουσία της εκκλησίας και τον τρόπο απόκτησης αυτής, σκάνδαλα, κλπ. Το κράτος ζημιώνεται μόνο από τις πλαστές αποδείξεις των καταστημάτων, ενώ όλα τα άλλα κυλούν ρολόι.

Μέχρι πότε θα γινόμαστε μπαλάκι στα χέρια όλων αυτών που έχουν κάνει κατάληψη και καπηλεύονται την δική μας βουλή;; Δεν πρέπει να πάρουμε μέρος στο παιχνίδι τους κάνοντας τους «αστυνόμους» εμείς και τους «κλέφτες» οι επιχειρηματίες. 

Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στο πασίγνωστο «διαίρει και βασίλευε» που όλοι γνωρίζουμε ως «ρητό» αλλά αγνοούμε την αποτελεσματική εφαρμογή του ανάμεσά μας.

Να γατί ο πολίτης πρέπει να είναι ενεργός, γιατί η α-δράνεια μας κρατάει σε λήθη μην γνωρίζοντας ποιοι είμαστε και τι είναι αυτό που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Γιατί αν αποφασίζανε πραγματικά για εμάς θα δομούσαν μια πολιτεία της οποίας η φορολόγηση θα ήταν καθαρά ανταποδοτική προς τον πολίτη. Δεν θα του επιβαλλόταν,για παράδειγμα, να προ-πληρώσει τους φάρους ενός έτους για να ανοίξει και να λειτουργήσει την επιχείρησή τουαλλά όσο ο πολίτης θα φρόντιζε τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος, τόσο το κράτος θα φρόντιζε τον ίδιο τον πολίτη ως αναπόσπαστο μέρος του.

Αν αποφασίζαμε εμείς οι πολίτες είναι δυνατόν να αφήναμε χώρο στην χαώδη πολυνομία που υπάρχει σήμερα; Συγκεχυμένοι νόμοι, παράγραφοι, άρθρα, τροποποιήσεις κλπ ανοίγουν τον δρόμο στην διαφθορά και την διαπλοκή που τόσο μεθοδευμένα έχει εδραιωθεί στην χώρα μας.

Υπέρογκοι φόροι ακίνητης περιουσίας, μετακίνησης (διόδια, τέλη κυκλοφορίας), εισοδήματος... σε κάθε στάδιο και έκφανση της ζωής μας υπάρχουν φόροι ως εμπόδια απο τα οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε όσο και να θέλουμε, όσο και να προσπαθήσουμε...

Η πραγματική πολιτεία θα καταργούσε όλους τους φόρους που κρατούν δέσμιους τους πολίτες της, θα λειτουργούσε με γνώμονα το δίκαιο θεσπίζοντας μόνο τους απαραίτητους όπου κρινόταν αναγκαίο, και όχι "πολεμώντας" τους πολίτες της, λες και δεν θέλει ποτέ αυτοί να καταφέρουν το παραμικρό ή έστω να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Άλλωστε δεν θα επαινούσαν όλοι μια πολιτεία που φροντίζει τους πολίτες της αφήνοντας τους χώρο να αναπτύξουν και να εξελίξουν κάθε είδους επαγγελματικές ιδέες και δυνατότητες; 

Η πολιτεία αυτή κινείται με άξονα τον σεβασμό προς τον πολίτη δίνοντας του ό,τι χρειαστεί για την ανάπτυξη τόσο του ιδίου όσο και της ίδιας της πολιτείας με την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών κλάδων της.

Αυτή η πολιτεία είναι εδώ, μέσα μας, δίπλα μας... 

Ανυπομονεί να την εμφανίσουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και συντονισμένα.


Σύνταξη: Μαριάνα Συμεωνίδη

ΠΗΓΗ


 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ