WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΩΣ Ο ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ

 

Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΩΣ Ο ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΩΣ Ο ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Σε μια περίοδο που η καθημερινή διαβίωση των πολιτών αποτελεί πραγματικό άθλο για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, εμπαιγμό στην ανθρώπινη νοημοσύνη αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Στις 19 Οκτωβρίου όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τον λόγο που η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μείωση του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας στα βασικά είδη διατροφής , ο βουλευτής Κυρανάκης απάντησε πως δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ π.χ. στα μακαρόνια γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα!
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕ:
«Ο πλούσιος και ο φτωχός, δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω για την οικονομία της συζήτησης, έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη»
Πραγματικά δεν ξέρω αν θέλω να κλάψω ή να γελάσω με αυτές τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο κέντρο διοίκησης της χώρας, στην Ελληνική Βουλή και μάλιστα αποτελεί μέλος του κυβερνώντος κόμματος! Το γεγονός πως ένας εκλεγμένος διοικητικός υπάλληλος του Ελληνικού Κράτους δέχεται να μιλάει ευθαρσώς για πλούσιους και φτωχούς πολίτες το 2022 δεν θα το σχολιάσω….
Θα ήθελα όμως να σταθώ μόνο σε δυο σημεία. Πρώτον , ο Κυρανάκης αναφέρει πως οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα είδη βασικής διατροφής από τους φτωχούς και την μεσαία τάξη. Δηλαδή οι μερικές χιλιάδες πλούσιοι όπως καταγράφονται στα ‘’δημόσια κιτάπια’’ καταναλώνουν περισσότερα από τα περίπου 10 εκατομμύρια που αποτελούν το υπόλοιπο του ελληνικού πληθυσμού!!! Δεύτερον, κατά τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, εφόσον οι μερικές χιλιάδες πλούσιοι καταναλώνουν πιο πολύ, αυτό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος μέσω του ΦΠΑ , τα οποία επιστρέφονται μέσα από τα επιδόματα στους λιγότερο «προνομιούχους» αυτής της χώρας!
Στο σημείο αυτό αναρωτιέμαι αν ο βουλευτής της κυβέρνησης μας δουλεύει ή αν πραγματικά έχει άγνοια για το τι ισχύει με τον περίφημο Φόρο Προστιθεμένης Αξίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει , είναι επικίνδυνο όταν ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται τα « κοινά» μας πράγματα προβαίνει σε αυτές τις τοποθετήσεις!
Όμως ο Κων. Κυρανάκης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Οπότε μάλλον έχει διδαχτεί , πως ο ΦΠΑ αποτελεί φόρο που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα κράτη μέλη της , από τότε που αυτή ήταν ακόμα στα ‘’σκαριά ‘’, προκειμένου από τα έσοδα που προκύπτουν από αυτόν να τροφοδοτείται η ιδία.
ΜΑΛΙΣΤΑ! Ο ΦΠΑ ξεκίνησε το 1967 επί ΕΟΚ και εδραιώθηκε σε όλους τους τομείς του εμπορίου μέχρι το 1977 με την 6η οδηγία (77/388/ΕΟΚ) . Έκτοτε ο φόρος που επιβάλλεται σε κάθε αγορά του Ευρωπαίου Πολίτη συντηρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν ολίγοις ο ΦΠΑ δεν καταλήγει στα ταμεία κανενός κράτους μέλους αλλά στα ταμεία της ένωσης όπως υπέγραψε και επικύρωσε για την Ελλάδα ο γέρο -Καραμανλής , ο προπάτορας της Νέας Δημοκρατίας, οποίος έφτασε και στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Άρα ο Κυρανάκης , τόσο ως απόφοιτος της Νομικής, όσο και ως βουλευτής είναι αδιανόητο να έχει άγνοια για του που πραγματικά καταλήγει ο συγκεκριμένος φόρος. Οπότε όταν μιλάει για έμμεση επιστροφή του στους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες ψεύδεται ασυστόλως , εξαπατώντας όλους εμάς με την απόκρυψη ενός τεράστιου μέρους του πλούτου μας ! Σήμερα που οι πολίτες της Ελλάδας βρισκόμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης , κανένας μας δεν γνώριζε πως η χώρα κάθε τέσσερα χρόνια χαρίζει ένα ολόκληρο ΑΕΠ στην ΕΕ, εφόσον ο ΦΠΑ φτάνει στο δυσθεώρητο ύψος 24%, το υψηλότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Βεβαια δεν είναι μόνο ο Κυρανάκης που απέκρυψε και αυτό το γεγονός. Κάθε βουλευτής που πέρασε από τα έδρανα της Ελληνικής Βουλής, -είτε καθόταν στα αριστερά , είτε στα δεξιά, είτε στο κέντρο – δεν αποκάλυψε πως τα ελληνικά ταμεία ουδέποτε είδαν ούτε ένα “cent” από τον φόρο αυτό! Όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί! Φταίμε και όλοι εμείς, οι Έλληνες Πολίτες που τους ανεχόμαστε! Που ανεχόμαστε όλον αυτόν τον ξεδιάντροπο συρφετό να παίζει με τον πλούτο μας , να εμπαίζει την νοημοσύνη μας, να χειραγωγεί τη ζωή μας , να απομυζά την ενέργεια μας,να μας εξοντώνει μέρα με την μέρα! Επιτρέψαμε στους λίγους, στους άχρηστους, στους «πουλημένους» να διαχειρίζονται τα δικά μας… Εμείς μείναμε έξω από αυτό , χωρίς να ελέγχουμε τίποτα , χωρίς να ορίζουμε τίποτα από όλα όσα μας αφορούν. Μείναμε μόνο αποδέκτες και εκτελεστές των αποφάσεων άλλων!!! Μείναμε να κοιτάμε τη ζωή μας από μακριά , αμέτοχοι!!!
Κάπως έτσι ως « Πολίτες» μείναμε μόνο στα χαρτιά, διότι πολιτική δραστηριότητα δεν έχουμε!!! Μα πως γίνεται όμως να υπάρχει πολίτης χωρίς πολιτική; Η απάντηση είναι μια : δεν γίνεται!!! Η πολιτική και ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όταν αποκόπτεται το ένα από το άλλο τότε υπάρχει το χάος που όλοι παραδεχόμαστε ότι βιώνουμε σήμερα. Απλά ξεχάσαμε αυτή την φυσική μας ιδιότητα , την ιδιότητα του Πολίτη, την αρνηθήκαμε με το πέρασμα των χρόνων… και είναι αναγκαίο να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε! Πως θα γίνει αυτό; Η πλατφόρμα είναι έτοιμη, ήδη, από το 2015 και λέγεται , «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». Ο Πολιτικός Φορέας που συστάθηκε κυρίως για να ενώσει και να θυμίσει σε όλους τους ανθρώπους πως πρώτα γεννιόμαστε πολίτες και μόνο ως τέτοιοι μπορούμε να ενεργούμε. Δηλαδή μετέχοντας «κρίσεως και αρχής».




Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ