WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Με σεβασμό στην Ιερότητα της Μητρότητας ;;;

 


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας μας μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης τον φετεινό Σεπτέμβρη και μέσω του νομοσχεδίου που ετοιμάζει για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος προωθεί την επέκταση του επιδόματος μητρότητος απο τους 6 μήνες στους 9 απο το 2023. Το συγκεκριμένο επίδομα αφορά μαμάδες εργαζόμενες με μισθωτή εργασία ορισμένου ή αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι καλοδεχούμενο ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες στις ανάγκες τους και να ελαφρύνει τα βάρη  του βίου τους και της καθημερινότητάς τους. Και είναι υποχρέωση της πολιτείας  να μεριμνά γι' αυτό πολύ δε περισσότερο όταν αφορά το θέμα  οικογένεια – παιδιά που είναι τόσο ζωτικό για την χώρα μας λόγω της υπογεννητικότητας και τις πολύ κακές προεκτάσεις που αυτή μας  φέρνει. Η σημερινή μητέρα στην χώρα μας και δη η εργαζόμενη έχει να φέρει σε πέρας και να ολοκληρώσει άθλο που μας θυμίζει άθλο του Ηρακλή! Το μεγάλωμα του παιδιού της.  Έτσι κι αλλιώς το να φέρεις στον κόσμο παιδιά και να τα μεγαλώσεις ειναι άθλος και για τους 2 γονείς. 

Ας δεχτούμε ότι είναι καλό πράγμα η επέκταση του επιδόματος. Θα γίνει καλύτερο όμως αν συνδυαστεί και με την πρόβλεψη η άδεια τοκετού και λοχείας  να δίνεται με τον δέοντα σεβασμό  προς την εργαζόμενη και τις ανάγκες της ιδιαίτερης κατάστασης της για να μην υπάρχουν περιθώρια  εκμετάλλευσης από πλευράς εργοδοσίας αφού η άδεια τοκετού δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

Όπως επίσης θα είναι καλό το επίδομα να επεκταθεί και για όλες τις μαμάδες.  Γιατί υπάρχουν και οι  μητέρες οι  εργαζόμενες  χωρίς μισθωτή εργασία, ελεύθερες επαγγελματίες, εργαζόμενες στο σπίτι. Οι μητέρες αυτές τι θα πρέπει να κανουν; Θα πρέπει να περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους και με ποιά ευκαιρία ποιού νομοσχεδίου ή ποιάς εξαγγελίας για να ωφεληθούν και αυτές; Είναι λάθος και ασέβεια να αντιμετωπίζεται η μητρότητα αποσπασματικά με προτάσεις σφήνες σε νομοσχέδια διαφόρων υπουργείων και μετά από εξαγγελιες που πολύ πιθανόν να κρύβουν σκοπιμότητες και που μας θυμίζουν την πολύ κακή τακτική των πολιτικών προεκλογικών υποσχέσεων που στην συνέχεια ξεχνιούνται!

Η μητρότητα έχει  ιερότητα  γιατί έχει να κάνει με το θείο δώρο της ζωής και με τον ερχομό ενός ανθρώπου στον κόσμο. Όπου  άνθρωπος σημαίνει το κορυφαίο δημιούργημα! Άρα η πολιτεία θα πρέπει  να την αντιμετωπίζει  συνολικά, σφαιρικά, σοβαρά και με τον  σεβασμό που  αξίζει και στις δύο. Και στην πολιτεία και στην μητρότητα! 

Η χώρα μας χρειάζεται πολιτεία που να δείχνει τον σεβασμό της προς την μητρότητα έμπρακτα. Όπως να φροντίζει ώστε οι μητέρες που ανατρέφουν παιδιά  να έχουν πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Και από την πρώτη ημέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο γόνο (Έλλην απόγονο δηλαδή), η πολιτεία να αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης γέννησης και ανατροφής του. Η πολιτεία θα πρέπει να αποκαθιστά όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής. Έτσι η μητέρα απαλλαγμένη από το άγχος που φέρνει η οικονομική ανάγκη θα μπορεί  να είναι παρούσα στην ζωή του παιδιού της  με  ηρεμία, διάθεση για παιχνίδι, σημαντικό ποιοτικό χρόνο! Και αυτό όχι μόνον αφού γεννηθεί το παιδί αλλά και όσο το κυοφορεί. Τότε παιχνίδι σημαίνει χάδι στην κοιλιά με όμορφα λόγια ή και άκουσμα μελωδικής μουσικής.

Όμως η χώρα μας έχει ακόμη μια ανάγκη να καλύψει. Να ανατρέψει   την γενοκτονία που γίνεται σήμερα και να την μετατρέψει σε ευγονία. Είναι ιερό καθήκον  η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας!

Μια τέτοια στάση με φροντίδα προς τις μητέρες ειδικά αλλά και προς  όλους τους  πολίτες  γενικά  μπορεί να έχει μόνον μια πολιτεία με Αξίες και Αρχές και που διαθέτει  πλούτο υλικό και πνευματικό. Και αυτή η πολιτεία δεν μπορεί να είναι άλλη από την  Ελλήνων Πολιτεία!!!


Σύνταξη: Παπαγεωργίου Ελένη

ΠΗΓΗ



Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ