WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Άριστος μεταξύ ... αρίστων

 


Ένα από τα δεκάδες χτυπήματα της κυβέρνησης των αρίστων, είναι και η υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση. Διεγράφη μεν από την Νέα Δημοκρατία, κρατώντας την έδρα του ως ανεξάρτητος πλέον. Είναι μια ακόμα υπόθεση που στην ουσία ξεσηκώνει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Φουρθιώτης, Λιγνάδης, Μίχος, και τώρα ο Πάτσης σε μια κοινή γραμμή. Όλοι εξαπατημένοι και έτοιμοι να μιλήσουν και να «δώσουν» πολλούς υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Κοινός παρανομαστής, η Νέα Δημοκρατία και οι «δεν γνωρίζαμε».

Το ζήτημα είναι, πως όντως ήταν γνωστό σε όλους. Μιας και υπήρχε δημοσίευση από τις 23.2.2020 από γνωστή εφημερίδα με τίτλο «Βουλευτής με εταιρεία εισπρακτική» με κατηγορίες που όπως όλα δείχνουν ήταν βάσιμες. Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν όπως διατυμπανίζουν για τη ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, και την απόκρυψη 5 εταιριών που συμμετείχε. Αφού υπήρχε σχετική αναφορά για αυτές τις εταιρίες κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Άσχετα αν μπήκε στο αρχείο και τώρα ο βουλευτής βγαίνει παντού και λέει πως η επιτροπή της βουλής για το πόθεν έσχες με είχε βγάλει «καθαρό»

Ας δούμε όμως λίγο το προφίλ του εν λόγου βουλευτή, γιατί όπως λένε «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»

Ο Ανδρέας Πάτσης, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα με μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα. Να φανταστείτε πως έχει μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα, Κρήτη, Κύπρο, και Τουρκία. Υπήρξε συστηματικά συνήγορος υπεράσπισης στελεχών της ΕΥΠ που κατηγορούνταν για κατασκοπεία, ύποπτες συναλλαγές αλλά και για έρευνες ιδιωτικής τράπεζας σε θέματα υπεξαιρέσεων. Όλος τυχαίος είναι η ίδια τράπεζα που αγόρασε ο Πάτσης τα κόκκινα δάνεια, με ένα κόκκινο δάνειο. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Νίκης Βόλου με κατηγορίες για πολλά χρέη. Έπειδή όμως έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι εμφανίσεις του σε διάφορα ΜΜΕ, μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε μια μικρή έρευνα για τις δραστηριότητες του και κάποιες δηλώσεις πριν ακόμα πάρει την έδρα στα Γρεβενά με την Ν.Δ το 2019 για πρώτη φορά.

Πριν απ’ όλα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Ανδρέας Πάτσης, κλήθηκε απλά να δώσει εξηγήσεις για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στα αρμόδια όργανα της Ν.Δ που εκεί τελικά κρίθηκαν ανεπαρκείς. Και έτσι διαγράφει από την Ν.Δ.

Ακόμα δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι.

Ψάχνοντας λοιπόν σε παλιότερες δηλώσεις εμείς μείναμε στις παρακάτω, αποσπασματικά. Πρόκειται για μια συνέντευξη σε ένα site του νομού Γρεβενών πριν ακόμα εκλεγεί το 2019 όπως αναφέραμε.


¨Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, να συνεισφέρω στην ανόρθωση του και να βοηθήσω τους ανθρώπους του. Επίσης πάντα ήμουνα στον χώρο της πολιτικής. Είμαι πολιτικό ον, παρακολουθώ, συμμετέχω, σε όλη μου τη ζωή από τα μαθητικά και τα φοιτητικά μου χρόνια, δεν είμαι νεοεισερχόμενος στο χώρο της πολιτικής, έχω άποψη, έχω κρίση, έχω αντίληψη, έχω προτάσεις και έχω και διάθεση προσφοράς

¨Ξεκίνησα μόνος μου τη δικηγορία, χωρίς να έχω κάποιο οικογενειακό υπόβαθρο και επέλεξα να γίνω δικηγόρος, καθώς μου αρέσει να υπηρετώ το δίκαιο και να βοηθώ τους συνανθρώπους μου να το βρίσκουν, αυτό με ώθησε στη δικηγορία.

Η ενασχόληση μου κυρίως με επιχειρήσεις, ξένα fund και τράπεζες διεύρυνε την επαγγελματική μου δραστηριότητα σαν δικηγόρος σε πάρα πολλές χώρες. Αρχικά ίδρυσα εταιρεία στην Τουρκία και επέκτεινα τις εργασίες μου εκεί, έχω αναπτύξει όμως και μια έντονη δραστηριότητα αλλά και προσωπικές σχέσεις με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την ομογένεια. Επισκέπτομαι κάθε χρόνο τις Η.Π.Α. και μάλιστα είναι και ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα ο εκάστοτε Πρόεδρος της Αμερικής να με καλεί και να παρευρίσκομαι στη μεγάλη εκδήλωση την οποία κάνει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.


Βλέπετε πως δεν ήταν απλά ένας τυχαίος που τον επέλεξε το κόμμα των αρίστων. Ήξερε τι έπαιρνε. Τελευταία μάλιστα ο ίδιος το δήλωσε: Δεν πιστεύω να μη ξέρει το κάθε κόμμα ποιος είναι ο βουλευτής του. Καρφώνοντας έτσι στην ουσία και κάθε άλλη πράξη που συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί στο μέλλον από κάθε κομματική παράταξη. Να σημειώσουμε εδώ ακόμα πως το βιογραφικό που βλέπουν όλοι οι πολίτες στο site της βουλής είναι ψευδές μιας και ούτε επίτιμος διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών είναι, ούτε και επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθομολογία του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης: «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως στους καταλόγους μας δεν υπάρχει κανένας επισκέπτης καθηγητής ούτε επίτιμος διδάκτωρ με το όνομα Ανδρέας Πάτσης»

Τελικά όμως το έχει «το κόμμα των αρίστων» να έχει στα σπλάχνα του τέτοια στελέχη. Παλιότερα η γνωστή υπόθεση Σιούφα, τώρα ο Πάτσης και παράλληλα ακούγεται και ένας βουλευτής της Ν.Δ από την βόρεια Ελλάδα που ασχολείτο με εισπρακτικές εταιρίες και είναι έτοιμο να σκάσει.

Οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε. Η Νέα Δημοκρατία γνώριζε από τουλάχιστον το 2020 που έγινε γνωστό το θέμα με το πόθεν έσχες του βουλευτή αλλά τον έβγαλε καθαρό μέσω της επιτροπής ελέγχου. Τώρα τον διέγραψαν επειδή έγινε γνωστό σε όλο το πανελλήνιο.

Τελικά με τι κριτήρια επιλέγουν τους βουλευτές, τα κόμματα της βουλής και ειδικά η Νέα Δημοκρατία;
Πώς γίνεται κανένας να μη γνωρίζει ένα τέτοιο σκάνδαλο που δεν είναι το μεγαλύτερο σίγουρα, αλλά είναι σίγουρα σκάνδαλο. Τελικά τι πρέπει να γίνει για να έχουμε παραιτήσεις των υπευθύνων και τιμωρία σε όποια επιτροπή βγάζει καθαρό ένα τέτοιο περιστατικό; Πόσα ακόμα τέτοια περιστατικά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

Αυτά συμβαίνουν όμως, όταν η πολιτεία είναι φτιαγμένη πάνω σε χρέος και απάτες. Πάνω σε ανηθικότητα και αναξιοκρατία. Τι άλλο πρέπει να κάνουν δηλαδή για να κατανοήσει ο Έλληνας πολίτης, ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος, πως τους εκλέγουμε για το καλό μας, και τελικά στέκονται απέναντι μας με χίλιους δυο τρόπους.

Για να αντιστραφούν τώρα τα δεδομένα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, τέτοιες πολιτείες που θα έχουν σταθερά θεμέλια - ΙΕΡΑ. Που θα βασίζονται σε αξίες και αρχές που εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι με αυτές. Γιατί αγαπητοί συμπολίτες μας, ΑΝ δεν έχει η πολιτεία ΛΟΓΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΡΕΤΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, και φυσικά πολίτες με ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ, τότε δεν μιλάμε για πολιτεία, αλλά για ένα εβραϊκό χαμαιτυπείο.

Δες τις επιλογές που έχεις και μη χάνεις χρόνο.

Εν τάξου με το δίκαιο. Γίνε η αλλαγή που θες να δεις.


Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας




Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ