WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Καταστολή νόησης

Καταστολή νόησης

Υποστηρίζουμε σαφώς και πλήρως ότι ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με νόμους και κανόνες προς όφελος των μελών της. Στην έννοια κοινωνία εμπεριέχονται όλες οι τάσεις και ιδέες που εκφράζονται και υιοθετούνται από τους πολίτες.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα πολιτικά θέματα που ξεκινούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, μέχρι την διακυβέρνηση της χώρας. Εξέχουσα επιρροή, βέβαια, διακρίνουμε και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και πεποιθήσεις των πολιτών. Τα αισθήματα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης δεν απουσιάζουν και μάλιστα είναι εντονότερα στις μικρότερες πληθυσμιακά τοπικές κοινωνίες.

Γενικά, για να μην απαριθμούμε κι άλλα, η συλλογικότητα και ανησυχία για ανάπτυξη και προκοπή τοπικά και για όλη την επικράτεια, είναι από τις προτεραιότητες που επικρατούν. Και όλα αυτά μας πιστοποιούν ότι το επίπεδο της νόησης των μελών της κοινωνίας κινείται σε υψηλούς ρυθμούς.

Αυτή η νόηση όμως, έχει έναν μεγάλο εχθρό. Ένα τεράστιο παρασιτικό, αντικοινωνικό δίκτυο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κοινωνία, διαισθάνεται την ανάπτυξη και ανέλιξης αυτής και απεργάζεται μεθόδους χειραγώγησης και ελέγχου. Εμφανέστατα, μια υγιής κοινωνία με αρχές, αξίες και ανθρώπινους νόμους, είναι ανάχωμα στις σκοτεινές επιδιώξεις ενός πλήθους ατόμων, που εν είδη συμμορίας και επιβολής «ομερτά», επιχειρούν να καταχρασθούν ιδιοτελώς το κοινωνικό σύνολο και έργο.

Οι, υπό μορφήν και κάλυψη κομμάτων, εμφανιζόμενοι «συμπολίτες» μας ως πολιτικοί, στο γενικό σύνολο, αποτελούν αυτόν τον κύριο μοχλό, που επιβουλεύεται τον Άνθρωπο, τόσον ως άτομο-μονάδα, όσον και ως συλλογική-κοινωνική εμφάνιση και δύναμη.

Με την δική μας ανοχή και αδιαφορία προς την πραγματική και ευγενική έννοια της πολιτικής απασχόλησης, εκλαμβάνουν ως δικαίωμα να καρπούνται αλλότρια οφέλη. Όσον αυξάνεται η κομματική- πολιτική προπαγάνδα, τόσον δυστυχώς μειώνεται και η δική μας νόηση. Πίσω τους σέρνεται ένα πλήθος ατόμων που άνευ ηθικής αντίστασης, ως στρατός κατάκτησης και κατοχής, βοηθούν στην εξάπλωση και διάδοση μεθόδων καταστολής της νόησης.

Έχουμε αντιληφθεί, νομίζω, όλοι μας την κατάπτωση του πολιτικού κόσμου στην χώρα μας, που δια δολίων μέσων εμφανίζουν το πρόβλημα και επιβάλλουν λύσεις και θεραπείες, που όμως οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα για εμάς. Με πειθαναγκασμό και εκφοβισμό, εκβιαστικά απαιτούν την συνεχή τους παρουσία και κυριαρχία.

Αναλογιστείτε, παρακαλώ, με μια μικρή αναδρομή στα τελευταία χρόνια, τι έχουμε υποστεί από τους αυτοαποκαλούμενους πολιτικούς ηγέτες και πατέρες του λαού. Πόσο βάναυσα καπηλεύτηκαν και βίασαν την νόηση μας. Πόσο κατέστειλαν το πνεύμα και την δημιουργικότητα μας.

Αυτόν τον πολιτικό χειμώνα, φίλοι μου, καλούμαστε να ανατρέψουμε και μπορούμε, αν εννοήσουμε την κοινωνική-συλλογική μας δύναμη. Οι εμπειρίες μας, που είναι το εφαλτήριο και η χρήση της νόησης, μας οδηγούν σε δρόμους και συνθήκες που όντως επιθυμούμε, αλλά θέσαμε σε ύπνωση.

Το γνωρίζουμε καλά πλέον, πως η περιπλάνηση στον κομματικό χώρο είναι μια καταδικασμένη, απέλπιδα προσπάθεια αποκατάστασης τού δικαίου. Και γνωρίζουμε καλά πλέον, πως η μόνη διέξοδος προς ανέλιξη και πανεθνική επιτυχία, είναι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Απαιτείται όμως η άμεση απεμπλοκή από δυνάμεις καταστολής της νόησης και σκοτεινούς διαδρόμους συνομωσίας και ύπουλης εκμετάλλευσης των υγιών προθέσεων του  κοινωνικού συνόλου.

Χρήστος Κράγιας

 ΠΗΓΗ:   https://esykpddm.blogspot.com/2023/03/blog-post_18.html

 

 ΠΗΓΗ




 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

1) 6944160908

2) 6944518688 

3)  6975757261 &

 Emailesykpdstereasellados@gmail.com


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ