WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Νέος "πονοκέφαλος" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

 

   

Με πρόσφατη οδηγία της η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε μέτρα για την "ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων" με στόχο την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως το 2030.

Πώς γίνεται κάτι το οποίο φαινομενικά μοιάζει να είναι υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας και θα πρέπει να συμβεί, γίνεται με τέτοιον τρόπο που όχι  μόνο δεν είναι τελικά υπέρ μας, αλλά ελλοχεύει κι ο κίνδυνος να χάσουμε και την περιουσία μας;
Δεν θα μιλήσουμε για το δόγμα της "υπερθέρμανσης" του πλανήτη, μια αναπόδεικτη θεωρία που μας επέβαλαν- και με νόμο στην χώρα μας- να την καταπιούμε αμάσητη, η οποία μαζί με το άλλο δόγμα του "υπερπληθυσμού" του πλανήτη αποτελούν τα 2 κύρια ψεύδη που στηρίχθηκε η Agenda 21, το στρατηγικό σχέδιο του 21ου αιώνα, για την ιδιωτικοποίηση του πλανήτη και που σήμερα ήδη μετά από 30 χρόνια, αναγνωρίζουμε εκ του αποτελέσματος, την κατάπτωση που  οδήγησε τον ίδιο τον άνθρωπο ...


Θα μείνουμε στην "ενεργειακή αναβάθμιση" που όμως στηρίζεται στο παραμύθι της κλιματικής "κρίσης" και να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό να συμβεί, στις συνθήκες που ζούμε σήμερα στην χώρα μας, μετά από το άλλο παραμύθι της "οικονομικής κρίσης" και των "σωτήριων" μνημονιακών τακτικών που μας αφαίμαξαν και συνεχίζουν να το κάνουν όλα αυτά τα χρόνια... για το καλό μας!

Οπότε όταν κάτι στηρίζεται σε παραμύθια, στην πραγματική ζωή, μόνο αίσιο τέλος δεν έχει...

"...Άρα δεν είναι ότι κανείς δεν θα ήθελε να έχει αναβάθμιση και να βελτιώσει τον χώρο που κατοικεί και τα ακίνητα τα οποία νοικιάζει αλλά να δούμε κατά πόσο στην πράξη είναι αυτό εφικτό να συμβεί..." μας λέει η κ. Ντάσιου και αναφέρεται όχι μόνο στα παλαιά ακίνητα που έχουν κτιστεί 40 και 50 χρόνια πριν- και υπάρχουν πολλά τέτοια ακίνητα στην χώρα μας-  αλλά και σε αυτά που έχουν κτιστεί μέχρι το 2010 και τα οποία,  όπως μας ενημερώνει,  κοντεύουν να είναι στις τελευταίες κατηγορίες και χρειάζονται κι αυτά ένα μεγάλο κόστος ενεργειακής αναβάθμισης.
 



Τι θα συμβεί όμως, αν ο ιδιοκτήτης δεν μπορέσει να αναβαθμίσει ενεργειακά το ακίνητο του;
 Τότε, πολύ απλά, ακόμα κι αν αυτό αντιτίθεται και στο σύνταγμά μας αλλά και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όπως μας ενημερώνει η κ. Ντάσιου, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν θα μπορεί να το ενοικιάσει, ούτε να το πουλήσει!
Άρα στην ουσία, η αξία της περιουσίας του υποβαθμίζεται  με συνοπτικές διαδικασίες.
 Από την άλλη, δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανένας ότι κι αυτός που θα μπει στην διαδικασία, δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να ενδώσει σε μια ακόμα αναβάθμιση και μετά σε ακόμη μία... και πάμε λέγοντας!
Κάτι που κάνει και τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ να αναρωτιέται για το πού θα πάει αυτή η ... βαλίτσα.

"Σήμερα, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, μιλάμε για 2.200.000 ακίνητα που χρειάζονται ενεργειακή αναβάθμιση..." μας ενημερώνει η κ. Ντάσιου και συνεχίζει: "... μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες που πρέπει να μπουν στην διαδικασία να βάλουν ένα πολύ μεγάλο κόστος για να μπορέσουν να φτιάξουν το ακίνητο τους για να μπορούν να το αξιοποιήσουν, όπως δίνεται από την οδηγία..."

Ποιοι  όμως είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες και πόσοι από αυτούς μπορούν να εκτελέσουν την διαδικασία;

"Είδαμε όμως στην αρχή της "κρίσης", εκεί μετά το 2011-2012 να υπάρχει μια τεχνητή βουτιά των τιμών των  ακινήτων, γιατί δεν υπήρχε λόγος να πέσουν οι τιμές από την στιγμή που στην Ελλάδα, δεν υπήρχαν Έλληνες να αγοράσουν... τουλάχιστον η πλειοψηφία, όπως έκανε παλιότερα ο πατέρας αγόραζε ένα μικρό διαμερισματάκι για να αποκαταστήσει το παιδί του να έχει μια στέγη...αυτό που συνέβη τελικά με τις εξευτελιστικές τιμές που πουλήθηκαν τα ακίνητα και λόγω της ενασχόλησης μου με τα χρηματομεσιτικά, γνωρίζω από μέσα πώς έγινε... τα ακίνητα έχασαν το μισό της αξίας τους... και σήμερα, μέσα σε 4-5 χρόνια έχουν ανέβει παραπάνω από όσο πουλιόνταν πριν το 2010... άλλο ένα αξιοπερίεργο... και τότε αυτά που πουλήθηκαν ήταν κι αυτά παλιά και δεν μπορούσαν να φτιαχτούν... δεν υπήρχε τρόπος να αναβαθμιστούν γιατί και πάλι οι ίδιες οι καταστάσεις που ζούμε και σήμερα υπήρχαν και τότε... όπως κάλεσε ο κ. Γεωργιάδης μέσα από εκπομπή τους "επενδυτές" "να έρθουν να αγοράσουν την Ελλάδα τώρα που είναι φθηνή..." μας υπενθυμίζει η κ. Ντάσιου

Και για να μην νομίζουμε ότι είναι άσπλαχνοι και σκληροί οι... "εταίροι" μας και ότι έχουν βάλει στο μάτι την ακίνητη περιουσία μας και θυμηθούμε τίποτα... συνομωσιολόγους όπως τον Όλι Ρεν που από το 2014 μας έλεγε ότι έχουμε υψηλό ποσοστό ιδιοκτησίας, που φτάνει στο 67% και πρέπει να πετσοκοφτεί στο 12% για να πέσει στον μέσο όρο της Ε.Ε, θα δοθεί - λένε- "στήριξη" στους ιδιοκτήτες μέσω των κρατών-μελών με "προγράμματά" όπως το "Σπίτι μου"! 
Δηλαδή, αν καταφέρει κάποιος  να πάρει τελικά ένα μέρος της επιχορήγησης, θα αναγκαστεί  να φορτωθεί κι ένα δάνειο, για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του ακινήτου του.
 Κι αυτό, αν κι εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση... που σημαίνει αν δεν είχε δόσεις, θα αποκτήσει ή θα τις προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες που αγκομαχάει να καλύψει! 
Αν όμως η ενεργειακή αναβάθμιση θα λύσει το πρόβλημα της "κλιματικής κρίσης", όπως μας λένε, γιατί δεν χρηματοδοτούνται εξ' ολοκλήρου οι ιδιοκτήτες από τα κράτη και την Ε.Ε;; 
Το παιχνίδι είναι στημένο για να μην έχεις στο τέλος τίποτα!

"... Έτσι είναι αυτά που ζούμε... και τελικά, μήπως έχουμε ξανά ένα κύμα πωλήσεων με πολύ χαμηλές τιμές στα ακίνητα που έτσι κι αλλιώς κάποιος που θα τα έχει, δεν θα μπορεί να τα αξιοποιήσει αλλά θα τα δώσει για ένα κομμάτι ψωμί;... και ποιος θα μπορέσει μέσα στην Ελλάδα να οτ κάνει αυτό; Μεγάλες εταιρίες!..." μας δηλώνει η κ Ντάσιου και αυτό το διαπιστώσαμε από τις διάφορες εταιρίες, οι οποίες σήμερα διαφημίζουν την πραμάτεια τους, 1.500.000 τ.μ. σε ακίνητα  μας λένε... Πόθεν πως  όμως έπεσαν... στα χέρια τους;;;

Αυτό όμως για το οποίο τελούν όλοι σιγήν ιχθύος, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι κι όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τουλάχιστον από το 2014 που ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές και νόμιμες διαδικασίες και μετά,  είναι το Πρόγραμμα Δόμησης Χρηματοδότησης των Δήμων, το  49.000 έργων Πρόγραμμα "Όραμα Ελλάς" το οποίο δεν εξαιρεί κανέναν πολίτη και φυσικά, δεν προσθέτει νέα χρέη... αντιθέτως τον απελευθερώνει κι από τα παλιά και του θέτει υγιείς σταθερές βάσεις, όχι μόνο να αναβαθμίσει, αλλά και να αποκτήσει το σπίτι του - κι όχι μόνο- όπως του αρμόζει και του αξίζει.

Δείτε σχετικό άρθρο με τα αποδεικτικά στοιχεία: (ΒΙΝΤΕΟ) Τι είναι ΑΥΤΑ ρε εγκληματίες; Δήμαρχοι ως πότε θα κρύβεστε;

"... Το γνώριζαν όλοι... εκτός από εμάς και δεν έπραξαν ποτέ...ήθελαν να μείνει κρυμμένος αυτός ο πλούτος... Η Ελλήνων Συνέλευσις και ο Αρτέμης Σώρρας είναι αυτός που τα αποκάλυψε όλα και έτσι πρέπει να μπούμε στην διαδικασία για να δούμε όλα τα στοιχεία των αποδείξεων και να έρθουμε και να συνενωθούμε για να μην μας εμπαίζουν... γιατί αυτή την στιγμή πάλι προσπαθούν να μας βάλουν σε τριπάκια, ώστε να κερδίσουν πάλι οι τράπεζες μέσα από τους τόκους και χιλιάδες άλλους τρόπους... αυτός είναι εμπαιγμός για την κατάσταση που έχει φτάσει ο Έλληνας..." μας επισημαίνει η κ. Ντάσιου . 

Είναι ένα διαχρονικό έγκλημα θα λέγαμε εμείς, καθώς βλέπουμε να ρημάζουν τα πάντα γύρω μας και να χάνονται ζωές και το μέλλον του τόπου μας. 
Ένα έγκλημα το οποίοι πρέπει να το σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι ως πολίτες. Πώς, θα ρωτούσαν κάποιοι;

Η Εντολή-Διαταγή που εστάλη το 2016 από τον κ. Αρτέμη Σώρρα ως φορέα κρατικής εξουσίας, δυνάμει συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου Δημάρχου  προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  για την  αποπληρωμή όλου του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους από τα ΑΦΜ όλων των Ελλήνων, όπως και για την χρήση αυτού του αστρονομικού ποσού των 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ ΑΤΟΚΟΥ χρήματος από τα Παγκόσμια Ταμεία, και το  οποίο βρίσκεται από τότε, σε φάση εκταμίευσης  για την αναδόμηση και αέναη πραγματική ανάπτυξη όλης της χώρας, αποδεικνύει ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν την χώρα μας, δεν ήταν ανίκανοι, ούτε άχρηστοι, αλλά σκοπίμως μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν, προς όφελος των τραπεζικών και εταιρικών συμφερόντων που υπηρετούν. 


Υπάρχουν λοιπόν εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια όλα τα εχέγγυα κι ένα ολοκληρωμένο, δομημένο σχέδιο στην διάθεση όλων των Ελλήνων πολιτών και των φιλελλήνων. 
Το μόνο που απαιτείται είναι η δική μας βούληση... Να το θελήσουμε και να το δηλώσουμε συλλογικά για να αλλάξει μονομιάς όλο αυτό το τραπεζικο-κομματικό καθεστώς που τόσα χρόνια τρώει από τις σάρκες μας και μας αφανίζει παντοιοτρόπως. Όλα είναι στο χέρι μας...


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
 





 
 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ