WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Παιδο-ογκολογική ... ΔΙΑΛΥΣΗ


Αυξάνονται και πληθύνονται οι «θυσίες» στον βωμό της ιδιωτικοποίησης, αυτής της μάστιγας που βλέπουμε να εξαπλώνεται με ακαριαία ορμητικούς ρυθμούς. Αυτή τη φορά ο «κλήρος» έπεσε στο παιδοογκολογικό κέντρο του δημόσιου παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με ένα νομοσχέδιο να ιδιωτικοποιήσει, μετατρέποντάς το σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη λειτουργία του να βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ανεύρεση εσόδων. Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Οι τετριμμένες πολιτικές φαμφάρες λένε για εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και χρηματοδότηση από χορηγίες και δωρεές, υπονοώντας προφανώς ότι έχει προβλήματα το παιδοογκολογικό κέντρο και ότι κοστίζει πολλά η υγεία και η ζωή των παιδιών (!!!)

«Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί, αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010», λέει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας που καταγγέλλει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Εδώ και 15 χρόνια το ογκολογικό παιδιατρικό κέντρο προέρχεται από την συνένωση των ογκολογικών μονάδων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» και στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο σε χώρο οικοπέδου του «Αγ. Σοφία», το οποίο χτίστηκε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και με εράνους – τηλεμαραθώνιους, δηλαδή με χρήματα που έχουμε διαθέσει όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όλο το υπάρχον κτήριο, τα μηχανήματα και το προσωπικό, θα παραδοθεί στο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα» και ο ΕΟΠΠΥ θα δίνει τα χρήματα στο ιδιωτικό κέντρο. Θα κερδίζουν από νοσήλια, από επιχορηγήσεις, από έρευνες, από επενδυτές…εμμέσως ό,τι έγινε και στο Ωνάσειο.

Να σημειωθεί ότι για το κάθε παιδί δεν αρκούν μόνο οι παιδίατροι ογκολόγοι αλλά είναι απαραίτητες όλες οι παιδιατρικές ειδικότητες, ιδιαίτερα η ΜΕΘ, οι χειρουργοί, τα εργαστήρια (βιοχημικό, μικροβιολογικό, ακτινολογικό), οι ορθοπεδικοί κλπ. Μόνο που το αυτόνομο ιδιωτικοποιημένο ογκολογικό τμήμα δεν θα διαθέτει τίποτα απολύτως από όλα αυτά. ‘Άρα; Θα γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια; Ποιος θα τις πληρώνει; Θα γίνονται στα δύο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία; Πέρα όμως από το κόστος και τη διενέργεια των εξετάσεων, προκύπτουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα. Ας υποθέσουμε ότι επιδεινώνεται η κατάσταση ενός νοσηλευόμενου παιδιού και χρειάζεται να μεταφερθεί στην εντατική. Θα μεταφερθεί σε ιδιωτική εντατική; Ποιος γιατρός θα κάνει την επείγουσα αντιμετώπιση; Θα κληθεί η ΜΕΘ των παιδιατρικών δημοσίων νοσοκομείων; Έχει το δικαίωμα ο εφημερεύων γιατρός μιας δημόσιας ΜΕΘ, να την εγκαταλείψει και να μεταβεί σε μια ιδιωτική κλινική όπως θα είναι πλέον το ογκολογικό κέντρο; Συμπερασματικά καταλαβαίνουμε ότι η ιδιωτικοποίηση και η αυτονόμηση της ογκολογικής κλινικής δεν αποτελεί αναβάθμιση, αλλά επικίνδυνη υποβάθμιση για την υγεία και τη ζωή των παιδιών με καρκίνο. Αν όλες οι παραπάνω ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις θα γίνονται στα δύο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία, τότε τι συμφέροντα ακριβώς εξυπηρετεί η ιδιωτικοποίηση μιας κλινικής ενός δημόσιου νοσοκομείου;

Ο Θάνος Βασιλόπουλος, Παιδίατρος Εντατικολόγος, Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ. Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ παιδιών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει: «Ένα άλλο σημείο του νομοσχεδίου που άπτεται της ιατρικής δεοντολογίας και βιοηθικής, είναι η μεταφορά σε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Είναι αδιανόητο και ανήθικο να φεύγει από το δημόσιο έλεγχο η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη και εμπόρευμα. Μήπως αυτό είναι το προοίμιο για την μεταφορά σε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και τού Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων;»

Δεν είναι καινούριο το φαινόμενο εξάπλωσης της ΜΠΙΖΝΑΣ με κεντρικό «προϊόν πώλησης» την ίδια την ΥΓΕΙΑ μας. Η μετατροπή, όμως, σε εμπόρευμα και αντικείμενο κερδοσκοπίας, το παιδί που πάσχει από καρκίνο; Ποια αληθινή ανθρώπινη συνείδηση θα μπορούσε ποτέ να εκτελέσει μια τόσο άνανδρη, ανήθικη, αισχρή και ρυπαρή πράξη; Μα φυσικά όλες αυτές οι ανθρωποειδείς κατασκευές που διαχειρίζονται την ζωή μας φυλακίζοντας στην άβυσσο την πραγματική υγιή διαβίωση που θα ΕΠΡΕΠΕ να έχουμε. Έχουν φυλακίσει τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που σέβονται την προσωπικότητά μας για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών. Έχουν φυλακίσει το εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Έχουν φυλακίσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ. Και ΚΥΡΙΩΣ έχουν φυλακίσει το περιβάλλον που προάγει την υγεία, το νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και τον καθαρό αέρα.

Αλλά γιατί να μένεις στην φυλακή όταν η πόρτα είναι ορθάνοιχτη;

Ε.ΣΥ. είσαι το κλειδί!


Σύνταξη: Συμεωνίδη Μαριάνα
 
 


 

 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ