WEB RADIO PINDAROS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕMAIL: radiopindaros@gmail.com ΤΗΛ.2262400725

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Αυτή η τραπεζική ασφάλεια θα μας φάει


 

Χρήστος Σταϊκούρας:«Όλα βαίνουν καλώς»


Aυτό μας διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών  την 21η Μαρτίου σε τηλεοπτικό σταθμό, και τόνισε πως «το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είναι πιο ισχυρό από ποτέ»! «Οι καταθέσεις των συμπατριωτών μας είναι ασφαλείς, και η ανάπτυξη στην χώρα θα κινηθεί πάνω από τις αρχικές προβλέψεις»! Αναρωτιέται κάποιος σε  ποιούς συμπατριώτες αναφέρεται και για ποια χώρα μιλάει, αφού τα στοιχεία της Eurostat λένε τα ακριβώς αντίθετα! 

Στην χειρότερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε επίπεδο ευρωζώνης λόγω αυξανόμενου πληθωρισμού με κόκκινο ρεκόρ μείωσης καταθέσεων!    Aνάπτυξη;;  Mε 58% μείωση των αποταμιεύσεων για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις διαβίωσης;;

 


Βέβαια είναι πάγια τακτική των επαγγελματιών κυβερνητικών να παίζουν με τις λέξεις και σαν την σουπιά να ρίχνουν μελάνι ωστέ να θολώνουν το τοπίο διαρκώς! Για την ακρίβεια μόνο σε θολό τοπίο θέλουν να κρατούν τους  πολίτες και όσα λιγότερα καταλαβαίνουν τόσο το καλύτερο! Όταν λέει ο υπουργός οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και το τραπεζικό σύστημα ισχυρό εννοεί «Μην φοβάστε, δεν θα σκάσει»  με στόχο να μην αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Αν συλλογικά οι πολίτες αποσύρουν τις καταθέσεις τους, τι θ’απογίνουν μετά οι τραπεζίτες;  Κλέφτες θα γίνουν; Οι πολίτες «οφείλουν» να διατηρούν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες για να μπορούν οι τραπεζίτες να τζογάρουν τα χρήματα των πολιτών και να μοιράζονται τα κέρδη, αλλά αν σκάσουν οι τράπεζες οι ζημιές  πάνε μόνο στις πλάτες των πολιτών.


Είδαμε τίτλο στην ειδησεογραφική σελίδα : «Γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν για τις τράπεζες»; Και μας μπλέκει μέσα στο χαος, να μας εξηγήσει τις επενδυσεις τους και τις ατειλειωτες διακλαδωσεις μεταξύ τους! Μα στάσου όμως, αυτός ο τίτλος είναι λάθος! Οι άνθρωποι δεν ανησυχούν για τις τράπεζες, ανησυχούν για τις καταθέσεις τους μην χαθούν! Δεν είναι μέτοχοι της επιχείρησης να παρακολουθούν τα κέρδη τους ή τις απώλειες, είναι τα προσωπικά τους χρήματα! Και έχουν δικαίως μόνο την ανησυχία ότι θα τις χάσουν σε μια νύχτα, ενώ υποτίθεται πως η τράπεζα είναι το σημείο φύλαξης χρημάτων! Δηλαδή σου λέει μην τα έχεις σπίτι κάτω από το στρώμα και στα πάρουν κλεφτρόνια, δώστα στην τράπεζα να είναι ασφαλή αλλά αν στα πάρουν τα «άλλα» κλεφτρόνια, τα καλοντυμένα,  τότε δεν είναι το ίδιο, λέγεται Τραπεζική κρίση, Πιστωτική ύφεση, Πτώση του δείκτη τραπεζικής αγοράς και όσο λιγότερο κατάλαβες τόσο γελάνε και τρίβουν εκείνοι  τα χέρια τους!

Κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Henry Ford:



Αυτή η τραπεζική ασφάλεια θα μας φάει! Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα περί ασφάλειας τραπεζικού συστήματος είναι τόσο καθησυχαστική όσο ήταν και η ορχήστρα που έπαιζε μουσική στην ταινία ο Τιτανικός! 

Είναι βέβαιο πως οι κυβερνήτες οδηγούν εν γνώση τους το καράβι της χώρας μας στα βράχια, έχοντας εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους τις σωστικές λέμβους. Οπότε για εμάς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, έχουμε καθήκον να πάρουμε εμείς το τιμόνι, αν θέλουμε να βρεθούμε συλλογικά σε ασφαλή πορεία και προορισμό! Πόσο μάλλον όταν είναι όλα έτοιμα στημένα και οργανωμένα να συμβεί αυτό!! Δεν έχουμε πλέον δικαιολογία όταν η λύση εμάς περιμένει καρτερικά και είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ! Aπό την πλατφόρμα Οργάνωσης  Διοίκησης, τα Λειτουργικά Πρωτόκολλα, τα Αξιακό Σύστημα για την δόμηση της Πολιτείας, το Γνωσιακό υπόβαθρο, έως τα οικονομικά εργαλεία για την επόμενη μέρα. Όταν τα πάντα είναι έτοιμα οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι. Για την Αλλαγή πορείας της ζωής μας συνολικά, και της δική μας και των νέων παιδιών που έρχονται μετά από εμάς!!

Σύνταξη : Ειρήνη Σιδέρη




ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:




 

 

 


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ